De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hiddink vandaag PSV'er
   
 

AMSTERDAM - Vanochtend presenteert PSV in het Philips Stadion Guus Hiddink als nieuwe trainer voor de komende twee jaar. De Achterhoeker hief gisteravond in het chique Eindhovense restaurant De Karpendonkse Hoeve al het glas met PSV-voorzitter Harry van Raay en Gerard Kleisterlee, voorzitter van de Raad van Bestuur van Philips. In het restaurant werd gevierd dat Hiddink na twaalf jaar terugkeert bij de club, waarbij hij het grootste succes van zijn loopbaan (de EC I-winst in 1988) behaalde.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Guus Hiddink met PSV-voorzitter Harry van Raay (links) en Gerard Kleisterlee.
Hiermee is een einde gekomen aan de door het steeds langer wordende WK-avontuur van Zuid-Korea opgerekte onderhandelingen tussen PSV en de oude bekende. Reeds op 1 juni werd Hiddink in Busan benaderd door een tussenpersoon, waarop de oud-PSV-trainer blijk gaf van zijn belangstelling. De succesvolle coach beloofde toen na het WK als eerste met PSV in gesprek te treden. Tijdens het WK werd Hiddink met rust gelaten door PSV. Tot vorig weekeinde, toen voorzitter Van Raaij telefonisch in onderhandeling trad met de Achterhoeker.

Hiddink kwam gisteren in de namiddag aan in Eindhoven. Na een lijnvlucht van Seoel naar Schiphol legde hij het laatste stukje naar de Lichtstad af met een door PSV ingehuurd privé-vliegtuig. PSV-voorzitter Harry van Raaij was eerder op de dag met het vliegtuigje naar Schiphol gereisd om de nieuwe trainer stijlvol welkom te heten.

Een dag eerder werd Hiddink als een held uitgewuifd op de luchthaven van Seoel. "Het is geen afscheid", sprak hij bij vertrek, "het is een tot ziens." PSV heeft er geen bezwaar tegen dat Hiddink als adviseur van de Koreaanse voetbalbond actief blijft.

Hiddink zelf toonde zich op het vliegveld van Seoel een optimistisch man. "Ik ga naar Eindhoven om te onderhandelen. We verstaan elkaar goed. Ik verwacht dat we er wel uitkomen."

Op de eerste trainingdag van PSV fungeerden twee Zuid-Koreaanse cameraploegen als vingerwijzing voor de komst van Hiddink.

De spoedige komst van de nieuwe hoofdtrainer is gewenst bij PSV, want sommige zaken zijn nog niet precies ingevuld voor komend seizoen.

Zo wil PSV hoofd opleidingen Fred Rutten toevoegen aan de trainersstaf. "We moeten het nog overleggen, maar in principe gaat Rutten voor 50% bij het eerste werken. Hiddink werkt veel met kleine groepjes en daarom komt er een assistent naast Erwin Koeman", sprak technisch directeur Frank Arnesen. "Ook met de beslissingen over spelers die eventueel weg mogen, zoals Claudio en Jürgen Dirkx, hebben we gewacht", aldus Arnesen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.