De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van Bommel houdt hoop
   
 

EINDHOVEN - Na een zomer zonder grote aderlatingen liep PSV zaterdagochtend onder leiding van het interim-duo Erwin Koeman en Fred Rutten met een opgefriste en uitgebreide selectie het traditionele bosloopje op de eerste trainingsdag. Het verwachte spel van loven en bieden voor Mateja Kezman, Kevin Hofland en Mark van Bommel kwam de afgelopen maanden door de ingezakte transfermarkt niet of nauwelijks op gang, waardoor het drietal zich gewoon weer in het bosperceel achter De Herdgang meldde. "Er zijn acht of negen maanden voorbij sinds bekend werd dat ik eventueel weg zou kunnen. Al die tijd is er niks van gekomen. Ik sluit nu uit dat het alsnog van een transfer komt", schonk Hofland klare wijn. Mark van Bommel daarentegen houdt een overgang naar Arsenal nog altijd in het achterhoofd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 28kb)
PSV liep zaterdagochtend onder leiding van het interim-duo Erwin Koeman en Fred Rutten met een opgefriste en uitgebreide selectie het traditionele bosloopje op de eerste trainingsdag.
"In het voetbal moet je nooit iets uitsluiten. Dat is niet slim", vond de international, die ook weet dat de Londense club nog steeds op zoek is naar versterking voor het middenveld. Technisch directeur Frank Arnesen gaf Van Bommel gelijk. "Tot en met 31 augustus kan zich nog een club melden en het bod doen, waarover we overeenstemming bereiken. Maar hoe langer het duurt, hoe lastiger het voor ons wordt om bij een vertrek maatregelen te nemen. Als we twee weken verder zijn verwacht ik dat Mark ook zelf aangeeft dat hij het voor gezien houdt, omdat hij ons anders in een lastig parket brengt", aldus de Deen.

Arsenal moet eerst spelers kwijt (onder meer Nwankwo Kanu en Junichi Inamoto), voordat het zaken kan doen. Het vertrek van Patrick Vieira, voor wie Van Bommel oorspronkelijk in de plaats zou komen, is uitgebleven, maar door de blessures van Robert Pires en Fredrik Ljungberg wil Arsenal zich alsnog versterken. "Het is voor mij geen reden om niet meer naar Arsenal te willen. Niet alleen speelt Vieira links op het middenveld, maar bovendien zou ik ook geen goede prof zijn als ik de concurrentiestrijd niet aan zou durven", aldus Van Bommel, die in het uitblijven van een transfer geen reden zag om zwaar teleurgesteld te zijn. "Ik sta hier zeker niet met tegenzin. Als je bij PSV voetbalt, heb je gewoon niets te klagen. Dat hoor je altijd, maar dat is ook gewoon zo."

De aanvoerder toonde zich verheugd over de spoedige aanstelling van Guus Hiddink als hoofdtrainer. "Hiddink heeft in het verleden bij andere clubs bewezen een goede trainer te zijn, dus lijkt het mij een goede keuze. Bovendien denk ik dat hij bij deze spelersgroep past", vond Van Bommel, die bijval kreeg van Hofland. "Zijn komst is goed voor de club. Wij hebben een jonge groep, die tegen hem opkijkt. Een fris gezicht is ook goed voor ons."

De verfrissing bij PSV hoeft niet geheel en al van de nieuwe hoofdtrainer te komen. Met zes nieuwe, jonge spelers krijgt de selectie sowieso een stevige impuls. In de loop van vorig seizoen werd de Australiër Lindsay Wilson (23, Sydney Sharks) gecontracteerd en in de zomer Remco van der Schaaf (23, Vitesse). Ook is vanuit de jeugd Klaas-Jan Huntelaar (18) doorgeschoven.

Bovendien moet de investering van de Ruud van Nistelrooy-miljoenen zich gaan uitbetalen nu Leandro hersteld van een blessure uit Brazilië is teruggekeerd en Arjen Robben (18, FC Groningen), Jelle ten Rouwelaar (21, BVO Emmen) en Michael Lamey (22, RKC Waalwijk) na nog een jaartje bij hun oorspronkelijke club tot de selectie zijn toegetreden. Opvallend is dat alle drie de jeugdige talenten een minder tweede seizoen speelden.

Dit is echter geen bron van grote zorg voor Arnesen. "Wij kopen geen spelers die alleen maar goed spelen. De beslissing om hen te kopen is op de lange termijn gemaakt. Wij hebben gekeken wat die jongens in huis hebben. Ook als ze slecht spelen. Bovendien zijn met name Robben en Lamey goed met de tegenslag omgegaan, want ze hebben het vorige seizoen wél sterk afgesloten. Dat jaar extra ervaring is daarnaast heel belangrijk geweest, ook voor jongens als Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Arvid Smit (De Graafschap) en Jürgen Colin (NAC), die dit jaar de gelegenheid hebben om door te groeien naar het niveau van PSV."

De drie Deense WK-deelnemers van PSV ontbraken op de eerste training. Dennis Rommedahl en Kasper Bögelund beginnen weer begin volgende week, terwijl routinier Jan Heintze nog een weekje langer vrijaf heeft.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.