De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 1 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Door Neptunus hervat met remise

Van een medewerker

   
 

AMSTERDAM - Na een korte onderbreking vanwege Europa Cup-verplichtingen werd afgelopen weekeinde de draad in de honkbalcompetitie weer opgepakt. Daarin strijdt de top-zes nu om vier play-off plaatsen en het kampioenschap, terwijl de onderste vier ploegen spelen om handhaving. Dit kwartet is uitgebreid met eersteklassers Twins en Alcmaria Victrix, voor wie promotie uiteraard de inzet is.

Regerend landskampioen Door Neptunus, dat vorige week voor de derde opeenvolgende keer de Europa Cup 1 veroverde, moest in de eerste ronde van de tweede competitiehelft genoegen nemen met een puntendeling tegen NTNT Tornado's. Zaterdagavond leidde Neptunus in de achtste inning met 1-0, waarna Tornado's driemaal scoorde in de negende slagbeurt. In de eigen laatste slagbeurt sloeg Neptunus alsnog toe, scoorde driemaal na twee fouten en won met 4-3. Gistermiddag braken veldfouten de Rotterdammers zelf op. Tornado's strafte in de zesde inning drie fouten af, scoorde viermaal en won met 6-2, waardoor werper Eelco Jansen tegen zijn eerste seizoennederlaag aanliep.

Mr. Cocker HCAW, dat de Europa Cup 1-finale van Neptunus verloor, sloot het weekeinde met de volle winst af en versloeg Minolta Pioniers met 5-2 en 0-3. De Bussummers speelden zonder Eugene Henson, die zaterdagochtend tijdens een hoorzitting van de strafcommissie een schorsing van zeven wedstrijden kreeg opgelegd naar aanleiding van een akkefietje van twee weken geleden. Henson had toen een aantal uur na afloop van de uitwedstrijd bij Tornado's in het clubhuis een woordenwisseling met scheidsrechter Ton Bodaan, waarbij ook lichamelijk contact plaatsvond. HCAW kondigde aan in beroep te gaan tegen de straf.

DPA Kinheim, dat vorige week het bezit van de Europa Cup 2 prolongeerde, deed goede zaken tegen PSV Kenneth Smit Trainingen. Zaterdag profiteerde de Kinheim-slagploeg van een matig optreden van de talentvolle PSV-werper Alexander Smit, die zich andermaal in de belangstelling wist van een aantal Amerikaanse scouts. Smit sukkelde wat met zijn controle en verliet de heuvel met een 5-0 achterstand. Uiteindelijk werd de eindstand opgevoerd naar 10-0, doordat Sidney de Jong in de zevende inning een grand slam homerun sloeg. Gisteren werd het dankzij een productieve negende slagbeurt, waarin zevenmaal werd gescoord, 8-12.

In de promotie/degradatiepoule boekte Ubink & Co Almere met 13-3 en 4-10 een dubbele zege tegen Alcmaria Victrix. Ook Sparta/Feyenoord won tweemaal en versloeg Amsterdam Pirates met 12-2 en 4-6. Twins pakte gistermiddag de eerste punten via een 1-8 zege bij PC Zone RCH na een openingsinning met vijf runs. De dag ervoor wist RCH een achterstand nog om te buigen in een 4-11 overwinning.

Stand kampioenspoule:

Neptunus 29-48, HCAW 29-42, Kinheim 29-41, PSV 29-33, Pioniers 29-31, Tornado's 29-30.

Stand promotie/degradatie-poule:

Almere 2-4, Sparta/Feyenoord 2-4, RCH 2-2, Twins 2-2, Amsterdam Pirates 2-0, Alcmaria Victrix 2-0.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 1 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.