De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 1 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Arenda Grimberg wint
gênant onderonsje

   
 

AMSTERDAM - In de aanloop naar het nationaal kampioenschap kregen Leontien Zijlaard-van Moorsel en haar Farm Frites-ploeg op woensdag een 'tikkie' te verwerken. De piepjonge en onervaren Bertine Spijkerman versloeg na een tamme, vlakke race de drievoudig olympisch kampioene in de sprint om de zege. En dus - zo dokterden Tinus en haar man Michael Zijlaard uit - mocht het Nederlands kampioenschap in geen geval ontaarden in een tamme koers waarin verrassingen per definitie in de lucht kunnen hangen. Gevolg: een koers die geen moment een wedstrijd werd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (301x512, 26kb)
Na een solo van een uur wint Arenda Grimberg de nationale titel. (Foto: ©Cor Vos)
Het elitekorps van Farm Frites-Hartol bleek in alle facetten superieur aan de 'concurrentie': Van Moorsel en haar adjudantes waren slimmer, sterker, leper, fitter, brutaler, gemotiveerder, aanvallender, beter, strijdlustiger, gehaaider, dapperder en uiteindelijk succesvoller dan de andere vrouwen die de deelnemerslijst mochten vullen. Alleen Chantal Beltman was bij machte aan te haken toen drie Farm Frietjes in de tweede ronde hun duivels ontbonden. Dat de Slagharense met de vierde plaats werd teruggestuurd was veelzeggend. Zo werd ook zij een figurant op het feestje van de ploeg van Michael Zijlaard.

Arenda Grimberg werd als opvolgster van ploeggenote Sissy van Alebeek het middelpunt in de feestvreugde. Na een solo van een uur bekroonde zij de overmacht van haar ploeg. Leontien van Moorsel en Mirjam Melchers spurtten vervolgens in die volgorde naar het zilver en het brons. Het éénkleurig podium en het feit dat de koers al vroeg in een beslissende plooi was gelegd, maakten van de titelstrijd een parodie op een wedstrijd. "Hadden we dan de andere ploegen weer terug moeten laten komen?", vroeg Van Moorsel zich hardop af. Volkomen terecht wees ze met de beschuldigende vinger naar de andere rensters, die niet eens een achtervolging wisten te organiseren. "Die moeten gewoon meer gaan trainen."

Over de nieuwe kampioen waren Van Moorsel en Melchers meer dan tevreden. "Arenda heeft dertig kilometer alleen voorop gereden. Dat bewijst dat ze heel wat in haar pootjes heeft. Het is een heel waardevolle kracht binnen de ploeg die op deze titel alle recht heeft. Haar gunnen we het van harte", meende Van Moorsel. "Een mooie blijk van waardering", besefte Grimberg. "Normaal maken zij het zelf altijd af. Zelf een keer winnen is ook wel leuk. Ik hoop dat deze trui me staat."

NK vrouwen. 1. Grimberg (Almelo) 106 km in 2.45.27, 2. Zijlaard-Van Moorsel (Rotterdam) 1.09, 3. Melchers (Gendt), 4. Chantal Beltman (Slagharen), 5. Spijkerman (St. Nicolaasga) 1.46, 6. Mansveld (Gasselternijveen), 7. Mos (De Wijk), 8. Van der Helm (Moordrecht), 9. Brunen (Nunspeet), 10. Van Alebeek (Rotterdam).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 1 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.