De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 1 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  KPN overweegt een groter bod
   
 

AMSTERDAM - KPN overweegt een bod te doen op een groter deel van KPNQwest. Het telecombedrijf heeft al eerder laten weten geïnteresseerd te zijn in het Nederlandse, Duitse en Belgische deel, maar een ruimer bod is niet uit te sluiten, aldus een woordvoerster van KPN.

De curatoren van het failliete KPNQwest praten nog steeds met partijen die het hele netwerk willen kopen. Vrijdag haakten echter twee belangrijke gegadigden, telecomconcern AT&T en investeerdersgroep Trimoteur, af als kopers. "We onderhandelen nog steeds met verschillende partijen, ook over de verkoop van het hele netwerk", aldus curator J. van Apeldoorn.

De kans is echter groot dat bij het wegvallen van de twee kandidaten het netwerk in delen van de hand gedaan moet worden. Dat levert veel minder geld op.

Vrijdagavond haakte Trimoteur af, nadat AT&T eerder die dag aangaf vooralsnog geen bod te willen doen op het glasvezelnetwerk. Volgens een woordvoerder van Trimoteur lag er een bod van €200 miljoen. "Daar is vrijdag geen positieve reactie op gekomen. Voor ons was dat de reden om het bod in te trekken."

Volgens Van Apeldoorn kunnen de curatoren niet ingaan op alle voorwaarden die de groep stelt. "Ze willen de garantie van ons dat het netwerk nog langere tijd doordraait en die kunnen we niet geven."

Vandaag loop de termijn af dat de stichting Customer Support KPNQwest het netwerk draaiend houdt. De kans lijkt klein dat de stekker eruit gaat. "We hebben geen aanwijzingen dat er na 1 juli geen netwerk meer is", aldus Van Apeldoorn. Ook KPN, initiatiefnemer van de stichting, heeft die aanwijzing niet.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 1 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.