De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 1 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Israël ontruimt nederzettingen
   
 

JERUZALEM - Israëlische troepen hebben een begin gemaakt met de ontruiming van buitenposten van joodse kolonisten op de Westelijke Jordaanoever. Gisteren werden op bevel van minister van Defensie Ben-Eliezer al elf posten ontmanteld. Binnen twee weken zouden nog eens vijftien illegale nederzettingen moeten verdwijnen.

Het gaat om nederzettingen waarvoor de Israëlische regering geen toestemming heeft gegeven. De buitenposten bestaan veelal uit slechts enkele caravans. Fanatieke joodse kolonisten hebben die neergezet om aansprak te maken op een deel van de grond die Israël sinds de oorlog van 1967 bezet houdt.De Amerikanen voeren ondertussen de druk op de Palestijnse leider Jasser Arafat om van het toneel te verdwijnen steeds verder op. Minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell verklaarde gisteren dat de VS niet meer met Arafat praten, iets wat president Bush al nooit heeft gedaan.

Ook in de toekomst zal Washington, volgens Powell, geen contact meer met de Palestijnse leider zoeken.

Arafats oproep dit weekeinde dat hij Bush wil ontmoeten voor vredesbesprekingen was dan ook aan dovemansoren gericht. George Bush verklaarde vorige week in een speech dat de Palestijnen een andere leider moeten kiezen.

De Israëlische greep op Palestijnse steden op de Westoever is afgelopen weekeinde iets verslapt. In Bethlehem werd het uitgaansverbod opgeheven. Nog steeds kunnen zo'n 500.000 Palestijnen hun huizen niet verlaten.

Israël zegt een Palestijn gedood te hebben die verantwoordelijk zou zijn voor aanslagen die in totaal meer dan honderd Israëliërs het leven kostten. Het gaat volgens het leger om Mohammed Tahir, een lokale Hamas-leider.

In Tel Aviv mislukte gisteren een Palestijnse aanslag. Volgens Israël wilde de daders een overvolle trein opblazen. De bom die onder de trein was geplaatst richtte slechts lichte schade aan. Vier Israëliërs liepen lichte verwondingen op.(AFP/DPA/Reuters)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 1 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.