De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
zo 30 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Chaos LPF groter

Van onze parlementaire redactie

   
 

ROTTERDAM - De chaos in de Lijst Pim Fortuyn (LPF) is in het weekeinde groter geworden. De 19 regiocoördinatoren van de LPF hebben zaterdag tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Rotterdam bepaald dat het huidige bestuur van Langendam en Dost moet blijven zitten en moet worden bijgestaan door een nieuw op te richten managementteam. De Tweede-Kamerfractie van de LPF houdt bij monde van vice-voorzitter Hoogendijk en secretaris Eerdmans echter de poot stijf en eist dat het nieuwe bestuur onder leiding van Sleeswijk Visser aantreedt.

Rechten

Ondertussen dreigt Marten Fortuyn, de oudste broer van Pim, dat de LPF de naam van zijn broer niet meer mag gebruiken.

De rechten op het gebruik van de naam Pim Fortuyn berusten bij de familie, aldus Marten Fortuyn. "Ik roep de LPF op om een einde aan het geruzie te maken en de eenheid te herstellen.

Zo niet, dan mag de LPF de naam Pim Fortuyn niet meer gebruiken."

De regio's van de LPF willen dat het oude bestuur en het nieuwe managementteam een ledenvergadering voor het najaar voorbereiden en ondertussen orde op zaken stellen binnen de partij. Pas eind van dit jaar zou dan een nieuw bestuur moeten worden gekozen. De fractie van de LPF wijst de eis van de regio's van de hand en wil dat Langendam en Dost terug treden. "Gebeurt dat niet, dan zullen wij ons op onze positie beraden", aldus Hoogendijk en Eerdmans. Dit betekent dat de fractie zo nodig uit de partij zal treden en autonoom verder gaat.

Eerdmans verwacht echter dat de soep niet zo heet zal worden gegeten als hij is opgediend. Woensdag wordt de algemene ledenvergadering van de LPF gehouden. "Ik ben al gebeld door een regiocoördinator die zei dat hij het eigenlijk helemaal eens is met het standpunt van de fractie en dat ook collega's van hem deze mening hadden", aldus Eerdmans. "Het front van de regio's rammelt kennelijk een beetje."

De LPF-fractiesecretaris verwacht dat de ongeveer 800 leden die de vergadering naar schatting zullen bijwonen, in meerderheid de koers van de fractie zullen volgen. Om de leden duidelijk te maken dat het gedachtegoed van Pim Fortuyn volop is terug te vinden in het naderende regeerakkoord, zal LPF-fractieleider Herben woensdag een uitgebreide presentatie van de bereikte resultaten geven, aldus Eerdmans. Overigens waren de regio's over de inhoud van het concept-regeerakkoord te spreken.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


zo 30 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.