De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
zo 30 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Boekhouding van LPF struikelblok

Van onze parlementaire redactie

   
 

DEN HAAG - Kandidaat-voorzitter Sleeswijk-Visser vreest dat het nieuw bestuur van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) met een berg schulden wordt opgezadeld. "Het enige echte probleem ligt in de financiën."

De oud-marineman, die tot het moment dat de bom barstte in de LPF interim-voorzitter was, wil de partij in rustiger vaarwater brengen. "Maar voordat ik eraan begin, wil ik wel dat John Dost de boekhouding op tafel legt", aldus Sleeswijk-Visser, die zegt persoonlijk nog steeds een goede verhouding met Dost te hebben. Van het betalen van 'salarissen' aan leden van het interim-bestuur is geen sprake. Wel is er door een nieuwe bestuurder geïnformeerd of er ruimte is voor een onkostenvergoeding als er onkosten zijn gemaakt voor de partij.

Volgens Dost zouden Kamerleden 15% van hun schadeloosstelling kunnen afstaan aan de partij. Volgens hem is daar ook over gesproken tijdens de sollicitatiegesprekken.

Sleeswijk-Visser benadrukt dat er geen afspraken met Dost op papier staan over de huur van de kantoorruimte in een van de gebouwen van Dost.

Hij vermoedt dat Dost de ruimte wil blijven verhuren aan de LPF, terwijl het interim-bestuur het hoofdkwartier wil verplaatsen van Rotterdam naar Den Haag, in de buurt van de Tweede-Kamerfractie. "In ieder geval kunnen de schulden van voor de verkiezingsdatum 15 mei niet betaald worden met het geld dat wij als partij van Binnenlandse Zaken ontvangen. Dat is streng verboden", zegt Sleeswijk. Sleeswijk-Visser bepleit een nieuwe opzet waarbij alle partijleden directe invloed kunnen uitoefenen op de koers van de partij.

Elk geregistreerd LPF-lid moet stemrecht krijgen, vindt hij. In het hele land komen partijcommissies, waarvan een bestuurslid en een LPF-parlementariër lid is, bestuursleden krijgen een maximale zittingstermijn van twee jaar en leden kunnen via een elektronisch systeem hun mening laten horen aan de Tweede-Kamerfractie.

De bemiddelingspoging tussen de kemphanen van vanavond wordt cruciaal. Anders spitst het conflict zich toe op de ledenvergadering van woensdag. "Ieder lid mag stemmen. Ik hoop dat het een waardige bijeenkomst wordt zonder schreeuwen en krijsen. De leden beslissen. Je moet de uitslag respecteren. Dat is democratie."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


zo 30 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.