De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
zo 30 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hangjongeren levend verbrand
   
 

door Harrie Nijen Twilhaar NIJMEGEN - Een enorme vuurzee heeft dit weekend op zeer tragische wijze een einde gemaakt aan het leven van drie Nijmeegse jongeren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 26kb)
Een enorme vuurzee heeft dit weekend op zeer tragische wijze een einde gemaakt aan het leven van drie Nijmeegse jongeren. (Foto: ANP)
Twee 16-jarige jongens en een meisje van vijftien zijn levend verbrand in een oude paardenstal die zaterdagmiddag omstreeks vier uur op het voormalige internaatsterrein Zonneville aan de Kerkstraat in Nijmegen vlam vatte.

Toen de brandweer arriveerde stond de schuur al volledig in brand. De jongeren zaten als ratten in de val toen het dak in elkaar stortte. Ze konden niet ontkomen aan de verzengende vlammenzee omdat alle uitgangen van de hangplek van buitenaf waren gebarricadeerd. Twee andere jongens van 16 en 15 jaar wisten nog wel op tijd via het dak te vluchten.

Na de bluswerkzaamheden werden de drie verkoolde lichamen van de Nijmeegse jongeren door brandweerlieden aangetroffen. Over de oorzaak van de brand of wat er zich in de schuur heeft afgespeeld, bestaat nog geen duidelijkheid. Burgemeester Guusje ter Horst heeft zich ter plekke laten informeren door brandweer en politie.

Het Rampen Identificatie Team is zaterdag tot aan het begin van de avond bezig geweest met de identificatie van de slachtoffers. Mogelijke familieleden van de slachtoffers werden in een nabijgelegen klooster opgevangen.

Gisteren zijn in de loop van de dag de namen van de slachtoffers officieel bekend gemaakt.

Veel familieleden, vrienden, kennissen en Nijmegenaren hebben gisteren bloemen neergelegd bij de plek des onheils.

Overlast

De houten deuren van schuur waren aan voor- en achterzijde afgesloten met vastgetimmerde hoefijzers omdat de eigenaar veel overlast ondervond van jongeren die doordeweeks, in de weekenden en soms ook 's nachts de schuur als een ontmoetingsplaats gebruikten. Het voormalige internaat op het terrein doet nu dienst als huisvesting voor zo'n 90 studenten.

De politie vermoedt dat de jongeren via het dak naar binnen zijn geklommen. Een aantal dakpannen lag los en is door eerdere bluswerkzaamheden vermoedelijk opzij geschoven. Een half jaar geleden was er ook al brand ontstaan.

De twee overlevenden hebben zelf ook brandwonden opgelopen en verkeren in shocktoestand. Ze konden nog niet door de recherche worden verhoord.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


zo 30 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.