De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Spijkerman en Dekkers
vertrouwen op
snelle benen

   
 

NIJMEGEN - Met haar zege in de Luba Classic heeft Bertine Spijkerman woensdag nadrukkelijk haar kandidatuur gesteld voor de nationale wielertitel, waar morgen in Nijmegen om gestreden wordt. In Noordwijk klopte de jonge Friezin in de eindsprint niemand minder dan Leontien Zijlaard-Van Moorsel. "Hééél erg gaaf", vindt de studente. Na een bronzen medaille op het WK voor junioren twee jaar geleden en een zilveren op het NK vorig jaar, is de gedreven renster uit de nationale selectie nu klaar voor de volgende stap: de rood-wit-blauwe trui.

"Je moet altijd voor de eerste plaats gaan. Dus dat is ook nu mijn doel", geeft Spijkerman aan. De concurrentie is morgen echter van wereldniveau, beseft ze. Leontien van Moorsel is in elke wedstrijd een topfavoriet en verder zijn Europees kampioen Mirella van Melis en haar ploeggenote Debby Mansveld, de zusjes Beltman en de huidige nummer één van de wereld Mirjam Melchers ook van het allerhoogste niveau. "Er zijn er genoeg om op te letten, maar het loopt altijd anders dan je verwacht. Ik reken op een andere wedstrijd dan vorig jaar. Er zal veel worden aangevallen. Maar mijn conditie is goed."

Iemand die de 20-jarige renster uit Sint Nicolaasga door en door kent, is Monique Knol. De 38-jarige olympische kampioene van Seoel is morgen zelf één van de deelneemsters. Naar eigen zeggen gaat de aartsrivale van Van Moorsel zonder ambitie van start, maar Knol zou Knol niet zijn als ze niet zou proberen een stempel op de wedstrijd te drukken. "Als ik goed ben, zal ik er alles uithalen: dat zit in me."

Als begeleidster en voormalig coach van Spijkerman zal ze haar pupil helpen waar het kan. "Ik ben weer begonnen met fietsen om jonge meiden te sturen in de koers."

Bij de amateurs - die morgen het spits afbijten - is Hans Dekkers de grote favoriet. De pijlsnelle sprinter won afgelopen week in de Mainfranken Tour twee ritten en de sprinttrui. Dat geeft vertrouwen. "Internationaal ben ik in de sprint bijna niet te kloppen, dus het is logisch dat mensen mij als favoriet bestempelen."

Een profcontract bij de Rabobank lonkt voor de Eindhovenaar. "Er zijn natuurlijk nog altijd punten waarop ik kan verbeteren. Maar met een nationale titel krijg ik misschien een extra streepje achter mijn naam. Maar in principe laat je over een heel seizoen zien dat je profwaardig bent. Wat dat betreft is het allemaal nog even rustig afwachten..."

In eerste instantie stond het NK niet met rood in Dekkers' agenda omcirkeld, maar nu de vorm zo goed is, wil hij die graag verzilveren. "Ik moet proberen die trui te pakken. Het belangrijkste is dat we de zege binnen onze ploeg houden."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.