De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Simon Vroemen loopt
richttijd voor EK

   
 

AMSTERDAM - Simon Vroemen heeft bij internationale wedstrijden in het Zwitserse Luzern op de 3000 meter steeple-chase voldaan aan de richttijd (8.30 minuten) voor uitzending naar de EK atletiek in München (6 t/m 11 augustus). De atleet uit Delft, in 2000 nog olympisch finalist op zijn favoriete onderdeel, kwam uit op een tijd van 8.20,30 minuten en eindigde daarmee als vierde in de door de Keniaan Wilson Boit Kipketer (8.13,52) gewonnen wedstrijd. Inmiddels hebben zich reeds 22 individuele atleten plus de 4x100 meter estafetteploeg voor het toernooi in München gekwalificeerd. Overigens heeft de atletiekunie Eric Roeske aangesteld als assistent-ploegleider voor de duur van de Europese kampioenschappen. De atleet moet de technische staf van de KNAU veel organisatorisch werk uit handen gaan nemen.

De deelname van sprinter Patrick van Balkom aan de EK is op losse schroeven komen te staan. Maandag werd hij geopereerd aan zijn knie. De gevreesde meniscusproblemen werden niet aangetroffen, wel werd een irriterend stukje weefsel achter de kruisband verwijderd. Van Balkom moet minstens enkele weken rust houden.

Charles van Commenee is gestopt als coach van Denise Lewis, de Brise olympisch kampioene op de zevenkamp. De Amsterdammer acht Lewis niet meer in staat om - onder zijn leiding - op haar oude niveau terug te keren. Lewis werd begin april moeder. Ook de samenwerking van Van Commenee, in dienst bij de Britse atletiekbond als technisch-directeur voor de werpnummers, met Lieja Tunks (voorheen Lieja Koeman) is op een laag pitje komen te staan.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.