De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Coureur eist vergoeding
na crash op TT-circuit

   
 

AMSTERDAM - Met 130 kilometer raast autocoureur Hendrik Thuis (57) uit Volkel tijdens een vrije training op 26 april voor een wedstrijd over het TT-circuit in Assen.

Door aquaplaning raakt de Brabander vlak voor een bocht de controle over zijn stuur kwijt en knalt tegen een betonnen vangrail aan. Wonder boven wonder overleeft Thuis de crash, maar heeft wel zijn voet op vijf plaatsen gebroken, gescheurde enkelbanden, tenen uit de kom en kneuzingen over zijn gehele lichaam.

Hoewel hij weet dat de autosport risicovol is, verwijt Thuis de Stichting Circuit van Drenthe dat de betonnen vangrail ten onrechte in de Nationale Bocht stond. De vangrail die een cameraman moest beschermen had er volgens hem helemaal niet mogen staan. Omdat beide partijen er gezamenlijk niet uitkwamen kwam de zaak gisteren tijdens een kortgeding voor de rechtbank in Assen.

Volgens Thuis' advocaat mr. B. van der Horst heeft de Stichting Circuit van Drenthe de veiligheid van de coureurs opgeofferd voor spectaculaire tv-beelden. Via zijn raadsman eist Thuis van de Stichting Circuit van Drenthe inkomsten die hij heeft gemist door zijn arbeidsongeschiktheid en een vervangingswaarde voor zijn raceauto die bij de crash total-loss raakte. Daarnaast wil hij het circuit verbieden in de veiligheidszones van de Nationale Bocht tijdens autosportwedstrijden waar hij aan deelneemt een camerapositie of barrière te plaatsen. Gebeurt dat wel dan moet het circuit 50.000 euro per overtreding betalen.

Stichting Circuit van Drenthe liet via haar advocaat mr. A.K. Doornbosch weten zij niet verantwoordelijk was voor de plaatsing van de betonnen vangrail. ,,Wij waren geen organisator, het circuit werd verhuurd aan de Nederlandse Autosport Vereniging (NAV). De camera's zijn geplaatst zoals de organisator dat wenste. De wedstrijdleider heeft overigens de baan goedgekeurd', aldus Doornbosch.

Uitspraak: 9 juli.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.