De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Fiscus legt beslag
op filialen Palthe

   
 

AMSTERDAM - De Belastingdienst heeft gisteren beslag gelegd op een aantal stomerijen van de Palthe-keten. De fiscus heeft dit gedaan omdat de Palthe-stomerijen hun belastingschuld, die uit 1993 dateert en honderdduizenden euro's bedraagt, nog niet hebben afgelost.

Ongeruste medewerkers, die liever anoniem willen blijven, hebben dat gisteren gemeld en bronnen binnen het ministerie van Financiën hebben dit bevestigd. Het is onbekend om hoeveel stomerijen het precies gaat.

Palthe heeft met ruim 300 vestigingspunten een leidende positie in de Nederlandse stomerijmarkt. Behalve eigen winkels heeft Palthe ook haal- en brengpunten bij supermarkten, NS-stations en benzinestations van onder meer Texaco.

De stomerijketen ging als gevolg van een miljoenenverlies in 1993 failliet en hield daar een schuld aan de Belastingdienst van honderdduizenden euro's aan over. Omdat die schuld nog niet is afbetaald, heeft de fiscus besloten beslag te leggen op een aantal filialen. Dit betekent dat bij een faillissement van Palthe de opbrengst van de verkoop van de stomerijen voor de fiscus is. Zo lang de keten niet failliet gaat verandert er niets voor het personeel en de klanten van de stomerijen. Een woordvoerder van de Belastingdienst wilde overigens bevestigen noch ontkennen of er beslag is gelegd. "Wij doen nooit uitspraken over individuele belastingplichtigen."

De directie van Palthe was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Een secretaresse liet desgevraagd weten dat de voltallige leiding gistermiddag met vakantie is gegaan.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.