De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bush dreigt Palestijnen
met inhouden hulpfondsen

   
 

JERUZALEM - De Palestijnen hebben gisteren boos gereageerd op dreigementen van de Amerikaanse president George W. Bush dat hij geen financiële hulp aan hen zal geven als hervormingen en een volledige afwijzing van terrorisme in de Palestijnse gebieden uitblijven. Bush onderstreepte volgens de Palestijnen daarmee opnieuw dat hij "een oneerlijke campagne" tegen hun leider Jasser Arafat voert.

,,De woorden van Bush gaan in tegen alle principes van een democratie. Niemand heeft het recht om zich met onze interne zaken te bemoeien'', zo verklaarde de Palestijnse minister van Telecommunicatie Imad al-Falouji.

Bush deed zijn uitspraken gisteren tijdens de G8-top in Canada, slechts enkele uren nadat Arafat een datum had gesteld voor algemene verkiezingen in de Palestijnse gebieden. Bush had eerder deze week laten weten Arafat, die hij indirect van terrorisme en corruptie beschuldigt, niet als leider van een toekomstige Palestijnse staat te zien. Opiniepeilingen tonen echter aan dat de meerderheid van de Palestijnen hem opnieuw als hun leider zal kiezen. Bush waarschuwde hen voor deze keuze.

Geen cent

"Ik verzeker u, we zullen geen geld in een samenleving stoppen die corrupt is, en ik denk dat andere landen dat ook niet zullen doen", aldus Bush. De Palestijnen lieten daarop weten tot nu toe geen cent van de Verenigde Staten aan financiële hulp te hebben gehad. Wel geeft Washington miljoenen dollars aan humanitaire projecten.

Intussen schoten voor de derde achtereenvolgende dag Israëlische helikopters raketten af op het hoofdkantoor van de Palestijnse Autoriteit in Hebron waar zich tien tot vijftien Palestijnen hebben verschanst. In Nabloes schoten de Israëli's een 17-jarige Palestijn dood. In Kalkilja raakte een 9-jarige Palestijn levensgevaarlijk gewond.

Bush liet zelfs weten dat de Amerikanen mogelijk Israël gewapenderhand te hulp zullen schieten in de strijd tegen het terrorisme. "Ik laat de mogelijkheid van gewapende militaire actie open. Alle opties staan open", aldus Bush.

(AP/Reuters)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.