De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  "Geen moeite met
lesbische liefde"

   
 

AMSTERDAM - Wordt het nou wat of niet? Al weken is soapminnend Nederland in de ban van de ontluikende liefdesrelatie tussen Charlie en Isabella, de twee hartsvriendinnen uit Goede Tijden Slechte Tijden. Vanavond - in helaas alweer de allerlaatste aflevering van dit seizoen - wordt het televisiepubliek ruimschoots beloond voor het lange wachten. De twee vallen elkaar eindelijk smachtend in de armen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 26kb)

Aukje van Ginneken en Victoria Koblenko geven, zoals altijd, heerlijk onomwonden hun eigen visie op het geheel.

De 20-jarige Victoria Koblenko heeft nog maar twee jaar ervaring als actrice, maar weet blijkbaar wel precies waar ze het over heeft. De roodharige snapt niks van de commotie rond haar drastisch veranderde verhaallijn in Nederlands best bekeken soap. "Inderdaad, ik speel nu een lesbienne. Maar zou ik daar mee moeten zitten? Zou ik er moeite mee moeten hebben om mijn tegenspeelster op de mond te zoenen? Nou, dat heb ik dus niet. Kijk, als de mens Victoria kom ik in mijn werk heus wel eens een grens tegen. Dan moet ik misschien even slikken, maar ik peins er niet over om ook maar iets te weigeren. Dat doe ik als actrice pertinent niet. Dan zou mij namelijk het gevoel bekruipen dat ik mijn vak niet goed uitoefen. Ik ben van mening dat je je beperkingen die je als mens hebt, niet mee moet nemen naar de set. Daar ben ik immers geen Victoria, maar Isabella."

Ingeleefd

"Ik kan wel zeggen dat ik me de afgelopen twee jaar zo heb ingeleefd in die rol, dat ik me ook echt Isabella voel. En dat die nu toevallig lesbisch wordt? Nou en? Ik ben daar makkelijk in. Wat voor verhaallijn de producenten voor mij ook verzinnen, ik doe daar niet moeilijk over. Sterker nog, ik zie het als één grote uitdaging. Trouwens, wat er nu met Isabella gebeurt, sluit, denk ik, alleen maar goed aan bij wat de jonge hotelmanager in haar liefdesleven tot nu tot allemaal al heeft meegemaakt. Ze is verliefd geweest op haar eigen vader, op de vader van Charlie en haar huidige relatie met Jop verloopt ook zeer moeizaam. Kortom, ze heeft het duidelijk nog niet gevonden in haar leventje. Daarom is het misschien wel logisch dat ze het met iemand van haar eigen geslacht gaat proberen."

Wat Victoria ervan vindt is in ieder geval helemaal duidelijk. Toen de programmamakers een jaar geleden, met waarschijnlijk toch enige schroom, op Aukje en Victoria afstapten, hadden ze zich dus geen zorgen hoeven maken. Op hun vraag of de dames er bezwaar tegen zouden hebben als men de vriendschap van de twee vriendinnen uit zou laten monden in een innige liefdesrelatie, antwoordde zowel Aukje als Victoria namelijk ontkennend. Integendeel, ze vonden het een geweldig plan.

Aukje van Ginneken, beter bekend als de recalcitrante Charlie, doet, onderwijl haar laatste mode-aankopen bekijkend, ook een duit in het zakje: "Ach, het is weer eens wat anders dan zwanger zijn of lijden aan anorexia. Dat hebben we nou wel een keer gehad. Ik geloof dat wij van alle cliffhangers die er vanavond uitgezonden worden de enige hebben waar iets positiefs uitkomt. De rest is werkelijk één doffe ellende."

Aukje doelt onder andere op Janine, die een pistool tegen haar hoofd gedrukt krijgt van Ludo's ex-vrouw Sophia en Rik, die in Thailand wordt opgepakt met een aantal xtc-pillen op zak. "Nee, dan doen wij het toch beter", vervolgt Aukje. "Victoria en ik komen trouwens erg goed over als lesbisch stel. Iedereen vindt het leuk om naar ons te kijken en", vol zelfvertrouwen, "dat vind ik zelf eigenlijk ook."

Kanttekening

Victoria mag dan alles goed vinden, Aukje plaatste toch nog een enkele kanttekening bij haar nieuwe verhaallijn. "Laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk best heftig om een lesbienne te spelen. Niet naar de buitenwereld toe hoor, want die hebben daar totaal geen moeite mee. Van mijn vriend of vriendinnen krijg ik juist alleen maar positieve reacties. Ik heb alleen wel naar voren gebracht dat ik het niet zag zitten wanneer we het op een vreselijk platte manier zouden gaan brengen. Ik vond het allemaal prima, zolang het maar een beetje subtiel zou gebeuren. Gewoon twee mensen die verliefd op elkaar worden vanuit een hechte vriendschap."

"Ik heb zelf een vriendin die normaal gesproken niet op vrouwen valt, maar haar toenmalige aanstaande echtgenoot wel voor het altaar liet staan, omdat ze verliefd werd op een vrouw. En niet omdat het een vrouw was, maar om de persoon zelf. Ja, en dat dat nou toevallig een vrouw bleek te zijn... Ik zei dat ik het zo ook graag zou zien bij Charlie en Isabella. Ik ben blij dat het is gelukt."

Aukje en Victoria zien elkaar buiten de opnames van GTST eigenlijk nooit. Aukje: "In het dagelijks leven zijn we geen vriendinnen of zo, als je dat bedoelt. Maar als collega's kunnen we goed met elkaar door de bocht. Ik zoen dan ook liever met Victoria dan met een wildvreemde kerel."

Victoria fronst: "Ik heb zelfs even gedacht: stel nou dat als ik met Aukje zoen, ik bekeerd raak? Je weet het toch niet? Maar nee, na enkele seconden wist ik zeker dat dat gelukkig niet zou gebeuren."

Ze praten er dus erg gemakkelijk over. Aukje wordt zelfs even fanatiek. "Weet je wat ik nou niet snap? Dat mannen over dit soort dingen altijd zo moeilijk doen. Die vinden het vaak ingewikkeld om een homo te spelen. Wat maakt het nou uit? Wij vrouwen zijn wat dat betreft toch heel anders. Misschien omdat wij elkaar in het dagelijks leven ook veel sneller aanraken of een dikke knuffel geven, ik weet het niet. Mannen kunnen er zo vreselijk over zeuren. Maar ze deinzen er aan de andere kant niet voor terug om met meerdere vrouwen tegelijkertijd het bed in te duiken. Dat kan wel! Tja, en daar zou ik nou weer moeite mee hebben." Lachend: "Met meerdere mannen welteverstaan."

Ook in het nieuwe seizoen zijn Isabella en Charlie nog hevig verliefd. Isabella heeft eigenlijk helemaal geen zin om zich in het lesbische gedoe te storten, terwijl Charlie het allemaal maar machtig interessant vindt. Ze is ervan overtuigd dat ze waanzinnig verliefd is op haar vriendin, maar ja, Charlie heeft wel vaker een bevlieging gehad. Hoe het afloopt? We zullen het af moeten wachten, want voorlopig zijn we de komende weken even 'soap-loos'.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.