De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Broers slachten
'te westerse' zus af

Van onze correspondent

   
 

ALKMAAR - De behoefte om zich westers te kleden en contacten te hebben met schoolgenoten is de 16-jarige Aisha Saud B. vorig jaar september in Heiloo fataal geworden. Het meisje werd op haar slaapkamer met messteken afgeslacht door haar twee broers Ali (19) en Issa (18) die het als moslims niet konden verkroppen dat Aisha weigerde volgens de traditionele culturele normen te leven.

Dat bleek gisteren tijdens de rechtszaak tegen de twee verdachten, waar tegen de oudste broer 12 jaar cel werd geëist. De zaak tegen de jongste verdachte vond achter gesloten deuren plaats. Justitie weigerde na afloop de eis tegen Issa bekend te maken. Er zou volgens zijn vader 10 jaar zijn geëist.

Volgens officier van justitie mr. C. de Jong is sprake van voorwaardelijke opzet. Zo zouden de broers de avond voor de moord tijdens een speciaal belegd familieberaad met elkaar hebben afgesproken dat hun zusje gedood zou worden voor haar westerse uitspattingen.

Op de ochtend van 13 september betraden de uit Koeweit afkomstige broers om zeven uur de slaapkamer van Aisha. Terwijl Ali met een hand de nek en met de andere het hoofd van het slachtoffer vasthield stak Issa diverse keren met een mes op het weerloze slachtoffer in. Na de slachtpartij wachtten de daders nog tot kwart over acht voordat zij telefonisch de alarmcentrale belde. De tussentijd werd gebruikt om een alibi voor Ali af te spreken.

Tijdens de zitting gistermiddag probeerde Ali alle schuld bij zijn jongere broer te leggen. Zo zei hij niet te hebben geweten dat Aisha gedood moest worden. ,,Ik dacht dat we haar alleen maar bang zouden maken. Ik heb alleen maar gehuild toen ik mijn zusje vasthield en niet gezien dat er op haar ingestoken werd. Ik was veel te bang voor de reactie van mijn familie.''

Uitspraak 11 juli.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.