De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 26 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vakantiefile
start vrijdag

   
 

AMSTERDAM - Ruim 600.000 Nederlanders gaan dit weekeinde op vakantie. De ANWB verwacht daarom vrijdagmiddag lange files. Zo gaat de vakantie-uittocht gepaard met wegwerkzaamheden op belangrijke verkeersaders. Omdat alleen het noorden van het land deze week vrij krijgt, zullen er volgens de toeristenbond echter geen filerecords worden gebroken.

Van de 600.000 landgenoten die dit weekend op reis gaan, blijven er 250.000 in Nederland. De rest vertrekt naar het buitenland.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x512, 59kb)
(Foto: ANP)
Vooral de mensen die 's middags in de auto stappen, zullen volgens de ANWB in verkeersopstoppingen terecht komen. Zo neemt na het middaguur de drukte op de wegen snel toe. Pas na 19.00 uur zullen de files slinken. Zaterdag wordt het naar verwachting in de loop van de ochtend opnieuw druk op de wegen.

De kans op files is het grootst op de A2, de snelweg van Amsterdam naar Maastricht met als belangrijkste knelpunten de rondwegen rond Den Bosch en Eindhoven. Op de alternatieve route, via de A27, Utrecht-Breda, zorgen wegwerkzaamheden bij Gorinchem voor oponthoud.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x315, 42kb)
(Foto: ANP)
Ook op de A28, Zwolle-Assen-Groningen verwacht de ANWB dit weekend in beide richtingen lange files. Naast vakantieverkeer wordt deze weg ook gebruikt door bezoekers van de TT Assen, die dit weekend wordt gehouden.

Op de andere snelwegen rond de Veluwe, de A1 Amsterdam-Apeldoorn, de A12 Utrecht-Arnhem en de A50 Zwolle-Arnhem wordt het eveneens dringen.

In het zuidwesten van het land staan de grootste opstoppingen waarschijnlijk op de A16, Rotterdam richting Antwerpen. Voorbij de Moerdijkbrug is hier sprake van werkzaamheden.

Wegwerkzaamheden zijn er ook op de A13 bij Delft. De snelweg van Den Haag richting Rotterdam gaat hiermee in verband dit weekeinde dicht. De omleiding loopt via Gouda. Vooral bezoekers van het jaarlijkse Haagse popfestival Parkpop zullen met deze omleiding te maken krijgen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 26 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.