De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 26 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Op zijn Hiddinks
   
 

AMSTERDAM - Zuid-Korea is een groot voorbeeld geweest voor de mondiale voetbalwereld. Met vrijwel geen aansprekende ervaring op internationaal topniveau zó ver komen in dit plezierig ogende wereldkampioenschap, dat sprak en spreekt aan. Er is door bondscoach Guus Hiddink en zijn staf bijkans een wondertje verricht.

En daarom ook terecht een diepe buiging voor hetgeen hij en zijn spelersgroep hebben weten te realiseren. Met de uitzonderlijk goede en overal bewonderde prestatie is Zuid-Korea een begrip geworden. Een synoniem voor niet aflatende werklust, voor passie, voor beleving, voor een prima (voetbal-)product, voor betrouwbaarheid en sportiviteit en vooral ook voor diep geloof in de eigen kracht. Dat laatste aspect kan nu ook op vele andere maatschappelijke terreinen, niet alleen maar op het sportieve, benut gaan worden.

Alleen om die redenen al hoeft in dit land van enige treurnis na de verwachte uitschakeling door het stoere Duitsland dan ook geen sprake te zijn en kan het net niet bereiken van de finale gemakkelijker worden vergeten.

Sterker, Japan en nu ook Zuid-Korea kunnen heel trots terugkijken op hun WK-toernooi, want qua organisatie, inzet, geloofwaardigheid en beleving was het tot nu toe top. Groot respect is op zijn plaats en straks, als andere mondiale zaken van belang de aandacht opeisen, zal een prachtig, boeiend en vaak spectaculair WK-toernooi nog lang een vooraanstaande plaats in de herinnering van miljarden liefhebbers houden.

Ook voor Guus Hiddink zal de wereld er na zondag weer totaal anders uitzien en hem kennende valt aan te nemen dat deze levensgenieter evenzeer met heel veel plezier, dankbaarheid en intens geluk zal kunnen terugkijken op die formidabele prestatie die hij heeft neergezet. Eigenlijk precies hetzelfde zoals hij dat met Oranje in Frankrijk deed, anno 1998. Volgens zijn eigen bijzondere wijze, volgens een teambuildingsprincipe, waarin hij slechts de primus inter pares was en niet de hooghartige docent die het allemaal wel het beste wist.

Guus Hiddink heeft iets heel waardevols achtergelaten in Zuid-Korea. Hij toonde durf met zijn opstellingen en speelsysteem. Hij toonde lef als het ging om verjonging en vernieuwing. En hij liet zien hoe een complete selectie op één lijn te krijgen en hoe die te motiveren. Een prachtig boek schreef Guus Hiddink op die hem zo kenmerkende manier. Maar wie het goed leest, kan er zijn voordeel mee doen. Zelfs in eigen land en met name als straks in september de voorronde om de EK-eindronde van start gaat. En Oranje zijn plaats tussen de toplanden weer moet terugverdienen. Liefst op zijn Hiddinks.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 26 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.