AMSTERDAM - Waar culinaire vernieuwingsdrift toe kan leiden, heeft het personeel van een Mexicaans restaurant in Breda aan den lijve ondervonden. Michelle Keijers, chefin van Cocoloco, bedacht dat het wel aardig zou zijn om haar gasten eens te verrassen met een typisch Mexicaans gerecht: schorpioen.
Zo gezegd, bijna zo gedaan. Schorpioenen op 'humane wijze' gedood, het gif geneutraliseerd en smikkelen maar. Want geen nieuw gerecht komt ter tafel voordat het is voorgeproefd.
Heel smakelijk. Echt een succes. Tot na drie uur Michelle en haar twee collega's last kregen van overgeven, koude rillingen, een slechte focus, geeuw-aanvallen, lachbuien, hartritmestoornissen en meer van dat aardigs.
Na enkele uren ter observatie te hebben doorgebracht in een ziekenhuis, waarbij een tegengif kon verhoeden dat het restaurant op zoek moest naar nieuw personeel, mocht het 'scorpio-trio' weer naar huis.
Keijers: "Een hele bijzonder culinaire ervaring, die ik niet had willen missen maar die je je klanten niet aan kan doen. Eens maar nooit weer."