De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 25 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Duitsers vastberaden

Van onze speciale verslaggever

   
 

SEOEL - Zelfverzekerd kwam Duitsland gisteren over van het 'trouweiland' Jeju, hun vaste verblijfplaats sinds ze in Zuid-Korea zitten, naar de hoofdstad Seoel. Stuk voor stuk kijken de spelers uit naar de halve finale en in het bijzonder naar de atmosfeer waarin die gespeeld gaat worden. In ieder vraaggesprek wat is gegeven door de Duitsers is het publiek een eerste onderwerp en pas daarna komt het team.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Rudi Völler ...fysiek en lengte... (Foto: AP)
Of het de schier onpasseerbare - een doelpunt tegen in vijf wedstrijden - Oliver Kahn is of topscorer Miroslav Klose: ze zeggen in eerste plaats uit te kijken naar de happening om te spelen voor dergelijke supporters. ,,Helemaal omdat ze niet tegen je zijn, maar slechts voor hun eigen team", aldus Kahn. Michael Ballack zegt dat het hem zal inspireren tot grootse daden.

Het zijn dezelfde gemeenplaatsen, die vooraf eveneens door spelers en trainers van Portugal, Italië en Spanje werden uitgesproken. En daar ligt juist het gevaar. Het is een vorm van onderschatting om bij een bespiegeling de Koreaanse spelers op de tweede plaats te zetten. Als er dan over het elftal van Guus Hiddink wordt gepraat dan komen ze niet verder dan het opentrappen van open deuren en altijd scheren ze de hele ploeg over één kam of er elf dezelfde opwindbare poppetjes op het veld staan.

,,Fysiek zijn de Koreanen goed, ze zijn snel, hebben zoveel uithoudingsvermogen dat ze ook na de 80e minuut blijven gaan, ze zwermen als bijen om je heen en kunnen lelijk steken. Aan de andere kant zijn ze klein van stuk, onervaren met deze grote duels en moeten wij normaal gesproken van ze kunnen winnen." Zomaar wat cliché's opgetekend uit het Duitse kamp.

Over de ontsnapping tegen USA, het onrecht (bal achter de lijn en hands van Torsten Frings) wat de Amerikanen is aangedaan, de fysieke ineenstorting, het belabberde spel en de zenuwinstorting van Oliver Kahn na afloop van de kwartfinales is allang van de harde schijf gewist. Je hoort niemand erover. Is op zich een grote kwaliteit omdat dergelijke negatieve gedachten het team ook niet meer dwars kunnen zitten.

Het enige waarover trainer Rudi Völler, die toegeeft dat Duitsland het tegen Zuid-Korea vooral zal moeten hebben van de fysiek en lengte bij corners en spelhervattingen, over in de rats zit, is de fysieke toestand van Dietmar Hamann. De middenvelder van Liverpool kampt met knieproblemen en is een vraagteken. Met Carsten Ramelow als zijn eventuele vervanger levert Duitsland slechts vier centimeter aan lengte in voor de halve finale.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 25 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.