De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 25 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hong Myung-Bo:
man van staal

   
 

AMSTERDAM - Vorig jaar zomer sloeg Guus Hiddink met Zuid-Korea een trainingskamp op in Hoenderloo en op de agenda stond een meeting met de Nederlandse media. De belangstelling was schrijnend, want de thans bewierookte Hie Dung-Gu moest zijn visie voor anderhalve man en een paardenkop geven. Voor Hiddink was de missie al geslaagd wanneer Korea de eerste ronde zou weten te overleven. "En zo niet", lachte hij schamper, "zullen ze mij wel in de Gele Zee gooien. Dan moet ik zwemmend zien thuis te komen."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (400x491, 30kb)

Kortom, Hiddink was toen een beetje huiverig voor het grote avontuur in Azië. Niet vreemd, omdat hij heg noch steg in dat vreemde land wist, laat staan de 433 geregistreerde profs die de KFA (Korean Football Association) hem voor de neus schotelde.

De naam van één man spookte maar door zijn hoofd, die van Hong Myung-Bo. Groot, sterk en de meest gelouterde speler van heel Azië. Deze recordinternational was niet alleen op leeftijd (32), maar ook nog eens zwaar geblesseerd. Daar het metselen van een hecht team gebaat is bij een koele organisator bleef Hiddink hopen op een rentree van deze persoonlijkheid. Zonder zijn aanvoerder zou het grote doel (laatste 16) weleens gemist kunnen worden.

Net op tijd bleek Hong fit en slaakte Hiddink, met hem ook 48 miljoen Koreanen, een zucht van verlichting. De ongekende successen van Taehan Min'guk, zoals de Koreanen zich officieel noemen, zijn mede toe te schrijven aan deze rechterhand van Hiddink. Hong Myung-Bo is zo sterk als het dikste staal, een speler die je beter mee dan tegen je kunt hebben. Zijn meest opvallende eigenschap is de rust in zijn spel. Hong houdt niet franje en knalt de bal als het moet net zo makkelijk het stadion uit. Net als alle Koreanen speelt de man, die al aan zijn vierde WK bezig is, met het hart. Een eigenschap die, dat is wel gebleken, noodzakelijk is om ver in een toernooi als dit te komen.

De gigantische euforie rond Hiddinks muskieten kent geen grenzen meer. Niemand moet er dan ook van opkijken wanneer Hong Myung-Bo straks de mooiste klomp goud ter wereld mag torsen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 25 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.