De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 25 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Wall Street herstelt

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - De Nasdaq bevond zich even in het vaarwater van het koersniveau van vlak na 11 september, maar wist zich te herstellen. Volgens analisten vooral dankzij koopjesjagers en handelaren die hun posities moesten indekken. Op het einde van de beursdag sloot de Dow Jones-index op 9281,82 een winst van 0,3%. De Nasdaq Composite stak daar ruim bovenuit met een winst van 1,3% op 1460,34.

De markt zoekt volgens Amerikaanse beleggingsexperts nog steeds naar een bodem. Het herstel is volgens hen allesbehalve duurzaam, zolang de winsten van het bedrijfsleven niet aantrekken. Een reeks van bedrijven heeft de laatste tijd voor tegenvallende resultaten gewaarschuwd.

Een van die bedrijven, biotechbedrijf Monsanto, gleed gisteren 8,3% weg op $18,35.

Chipmaker Intel behoorde gisteren tot de winnaars. Het aandeel sloot op $19,33, een winst van 3,2%. Technologie was de laatste weken juist hard onderuit gegaan, wellicht dat koopjesjagers hier hun kans zagen.

Vrees dat de consumentenbestedingen zullen dalen, deed UBS Warburg besluiten de verwachtingen voor Lucent en Nortel naar beneden toe bij te stellen. Beide telecombedrijven merkten dat aan de koers. Nortel sloot zelfs met een verlies van 10% op $1,67. Lucent deed $2,28, 2,5% lager.

De zakenbank gaf ook voor voertuigfabrikant Caterpillar een waarschuwing. Ook daar zou de vraag op sommige markten achterblijven, zo vreest UBS Warburg. Het aandeel reageerde echter nauwelijks: 0,3% lager op $47,55.

Philip Morris deed uit zichzelf een stap terug. De tabaksindustrie voelt zich kwetsbaar voor rechtszaken die rokers vanwege gezondheidsschade aanspannen. Philip Morris noteerde als slotkoers $48,80, 7,3% lager. IBM toonde zakenbank Goldman Sachs zijn onafhankelijkheid door een downgrading te negeren. Het belangrijke aandeel in de Dow Jones sloot op $69,70, 1,4% hoger.

Gemstar TV Guide International verloor gisteren een rechtszaak over publicatie van programmeringsgegevens. Het aandeel zakte 39% weg naar $5.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 25 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.