De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 25 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Pubermeisje verdwenen na aangifte seksueel misbruik
'WAAR IS ZIEMA?'

Verdachte kok pleegde eerder moord

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
De familie Ainoel is radeloos; waar is hun dochter Ziema gebleven? (Foto: Francois Wieringa)
ASSEN - "Ziema, waar ben je?" In hun rijtjeswoning in Assen gaan Abdoel en Nisha Ainoel door een hel. Ruim een week geleden verdween hun 15-jarige dochter midden in de nacht zomaar uit hun huis. Alle vingers wijzen momenteel naar Mohammed A., de 34-jarige Pakistaan die in 1995 Cristina Conte vermoordde en haar lichaam spoorloos liet verdwijnen. Begin deze maand vertelde Ziema uitgebreid aan de politie hoe de beroepskok haar negen maanden lang seksueel misbruikte.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Ziema
Abdoel en Nisha zijn de wanhoop nabij. "Een dag na de verdwijning zijn we naar de politie gestapt om aangifte te doen van vermissing, maar op het bureau werd ons verteld dat we eerst maar eens moesten afwachten. Ze zou wel weer boven water komen."

Dat gebeurde dus niet. Mohammed A. werd donderdag opgepakt, maar of zijn arrestatie te maken heeft met de aangifte van de vermissing van Ziema, zegt zowel de politie als het openbaar ministerie in Assen niet te kunnen vertellen.

De Nederlandse vader van Surinaamse komaf heeft heel wat te verwerken gekregen. In de afgelopen maanden kwam hij erachter dat zijn dochter Ziema werd misbruikt door Mohammed A. Ziema deed ruim drie weken geleden aangifte. De negen kantjes waarop haar verklaringen zijn genoteerd, staan bol van de ranzige taferelen, intimidatie, chantage en geweldsuitbarstingen die negen maanden lang de revue passeerden.

Alle ellende begon ongeveer een jaar geleden, toen Ziema Mohammed A. ontmoette bij haar buurvrouw. "Op een gegeven moment vroeg hij hoe het met mij ging en of ik die middag tijd had om met hem mee naar zijn huis te gaan. Hij zei dat zijn zus ook thuis zou zijn, maar er was niemand. Inmiddels weet ik dat hij helemaal geen zus heeft", vertelde Ziema tegen de politie.

Uit haar verklaring valt op te maken dat A. haar tijdens die eerste keer dronken heeft gevoerd, heeft geslagen en ontmaagd. "Binnen de Hindoestaanse cultuur waarin ik ben opgevoed, is het zo dat het een schande is dat ik voor mijn huwelijk al ontmaagd ben. Deze schande gaat weg als ik trouw met degene die mij ontmaagd heeft. Ik ga niet trouwen met A. Dat weet ik nu wel zeker", zei Ziema.

Blauwe plekken

Volgens het meisje is ze niet het enige slachtoffer van A. "Ik ken een Nederlands meisje van dertien jaar dat Mohammed ook kent. Ze vertelde me nog niet zo lang geleden dat ze door hem is verkracht. Ze wist dat Mohammed mijn vriend was en daarom heeft ze het mij verteld. Ze vertelde dat A. haar op de rug had geslagen en liet mij zes blauwpaarse plekken zien. Ze was verdrietig en moest huilen. Ik heb tegen haar gezegd dat ze naar de politie moest gaan en er met haar ouders over praten."

Vorige week maandagnacht, zeventien dagen na haar verklaring bij de politie, verdween Ziema plotseling. "Ze deed de hele maandag al nerveus, liep voortdurend te telefoneren", weet haar zusje Fierozha nog. "Toen ik vroeg wie ze steeds aan de lijn had, antwoordde ze dat het haar neef was. Maar die heeft me inmiddels gezegd dat hij haar helemaal niet heeft gesproken."

"Wij zaten maandagavond buiten, toen Ziema naar boven ging om te kijken of haar broertjes al sliepen", vervolgt vader Abdoel. "'s Nachts kwamen we erachter dat ze was verdwenen. Al haar spullen waren ook weg: cassettebandjes, haar nette kleren, toiletartikelen. We zijn onmiddellijk naar het NS-station in Assen gereden. Daar vertelde een taxichauffeur dat hij haar en een man naar Groningen had gebracht. Ik ben toen direct naar de flat van Mohammed gegaan. Die bleek thuis. Ik was woest en ging met hem op de vuist. Hij vertelde dat hij mij naar Ziema kon brengen. Terwijl mijn vrouw en dochter in Groningen samen met de politie gingen zoeken, is hij met mij mee naar huis gegaan. Hij heeft me daar bedreigd met de woorden: 'Als je naar de politie stapt en als je niet doet wat ik zeg, dan zie je Ziema nooit meer terug'. Hij gooide zich vol met bier en weigerde mijn huis te verlaten. Uiteindelijk is hij dronken opgestapt."

Mohammed A. werd in 1996 veroordeeld tot negen jaar gevangenis wegens de spraakmakende moord op zijn ex-vriendin Cristina Conte, in zijn toenmalige flatwoning in de Amsterdamse Bijlmer. Een bijzonder vonnis, want het lichaam is nog altijd spoorloos. Volgens Ziema sprak A. nog wel eens over de moord. "Mohammed heeft een foto van een meisje in zijn portemonnee. Dat meisje heeft hij vermoord. Hij zegt dat hij nog steeds van haar houdt en daarom die foto bij zich heeft. Hij heeft mij verteld dat hij haar vermoord heeft omdat zij het tussen hen uitmaakte. A. heeft mij gezegd dat als ik met de politie praat over wat hij met mij deed, ik het niet zou kunnen navertellen. En als ik hem zou verlaten, zou ik het ook niet kunnen navertellen. Hij zei dat met mij hetzelfde zou gebeuren als met dat meisje uit Amsterdam. Dat meisje heette Cristina."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 25 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.