De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 25 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Kok wil statusverhoging RVD
   
 

AMSTERDAM - Premier Kok wil nog voor zijn vertrek de status van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in ambtelijk Den Haag verhogen. Daartoe heeft hij het kabinet voorgesteld de huidige hoofddirecteur van de RVD, Eef Brouwers, te verheffen tot directeur-generaal. Zijn tweede man, Gerard van der Wulp, wordt in de nieuwe opzet plaatsvervangend directeur-generaal.

Via de statusverhoging wordt gepoogd de hoogste voorlichtingsambtenaren van de minister-president een gemakkelijkere ingang te geven bij de toppen van de overige departementen. Die kunnen de RVD nu nog wegzetten omdat ze niet op gelijk niveau staan met de RVD.

Bij de voorlichtingsdiensten van de verschillende ministeries wordt met argusogen naar de statusverhoging gekeken. Zij zien er een doelbewuste poging in van het departement van premier Kok om meer greep te krijgen op de overige voorlichtingsdiensten die nu allemaal een grote mate van vrijheid hebben.

In de neiging tot centralisme passen ook de plannen van de RVD om de internetsites van de verschillende ministeries ondergeschikt te maken aan die van de RVD. De andere ministeries vrezen dat dit leidt tot een actieve bemoeienis van de voorlichtingsdienst van de premier met de inhoud van hun sites.

Ze wijzen daarbij op de actieve bemoeienis van het departement van premier Kok bij het schrijven van het stuk enkele maanden geleden waar de zegeningen van het paarse kabinet breed uitgemeten werden. Onderdelen van het stuk waren aangeleverd door de overige departementen die deze inbreng in aangepaste vorm terugzagen in het stuk van Kok.

De verheffing van de voorlichtingsdienst van premier Kok is voor de ministerraad van komende vrijdag geagendeerd. Her en der wordt gesteld dat het nogal vreemd is dat een demissionair kabinet een dergelijk besluit neemt en dat niet overlaat aan het nieuwe kabinet.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 25 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.