De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 24 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Beleggers wanhopig
   
 

AMSTERDAM - Wall Street en de beleggers wereldwijd beginnen langzamerhand wanhopig te worden van de als maar dalende koersen, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities in Amsterdam.

De indices naderen de niveaus die net na de 11- septemberaanslagen werden bereikt. De belangrijkste oorzaak is het gebrek aan vertrouwen.

Beleggers zijn ondergedompeld in slecht nieuws zoals winstwaarschuwingen, terrorisme, onzeker economisch herstel, politieke spanningen in het Midden- en Verre Oosten etc.

Maar net zo goed als de koersen veel te ver doorschoten omhoog na het ongekende optimisme in 1998 en 1999, bestaat nu het risico dat de koersen te ver doorschieten omlaag door het negativisme. De oude beurswijsheid is nog steeds van kracht, de koersen worden namelijk op korte termijn geregeerd door de emoties hebzucht en angst.

Een katalysator voor een herstel zouden de winstcijfers kunnen zijn die vanaf volgende week worden gepubliceerd. Vijf kwartalen achtereen daalden de bedrijfswinsten. Dit kwartaal moet weer de eerste plus worden. De verwachting is een toename van 6,9%. Over heel 2002 wordt een toename van 14,6% verwacht en voor volgend jaar een stijging van 20,3%. Wellicht dat de Europese aandelen deze week een steuntje in de rug krijgen als morgen de vertrouwensindex van het Duitse zakenleven wordt gepubliceerd.

Morgen komt de beleidscommissie van de Federal Reserve weer voor twee dagen bijeen. Er worden geen wijzigingen in de rentestand verwacht. Wel vormen de commentaren eromheen interessante indicaties.

Een goede economische indicator vormt de inkoopmanagersindex van Chicago, welke vrijdag wordt bekendgemaakt. De verwachting is een daling van 60,8% naar 58,5%. Andere economische data deze week zijn de vraag naar duurzame goederen (verwachting plus 0,5%), de huizenverkoop en de persoonlijke inkomens- en consumptiecijfers (verwachting plus 0,3% en onveranderd).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 24 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.