De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 22 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Zuid-Korea nog altijd gretig

Van onze speciale verslaggever

   
 

GWANGJU - De honger is lang niet gestild, verzekeren de spelers van Zuid-Korea hun landgenoten. Slechts kort is de historische plaats in de kwartfinales van het WK gevierd en meteen daarna is het vizier gericht op Spanje voor een plaats in de halve finale. Veel meer dan z'n spelers op adem te laten komen, kan bondscoach Guus Hiddink dezer dagen niet. Al gaat dat volgens inspanningsfysioloog Raymond Verheijen sneller dan bij andere ploegen. ,,Omdat de basisconditie heel hoog is en het proces mentaal wordt versneld door het succes."

Noodzakelijk voor Zuid-Korea, omdat de ploeg twee dagen minder rust heeft gehad dan tegenstander Spanje. Het wordt daarom interessant om te zien of de Koreanen opnieuw fysiek het verschil kunnen maken. Of de steken van de rode muskieten wederom fataal blijken te zijn. In ieder geval kampen allerlei Spanjaarden met kleine fysieke ongemakken. Langzamerhand begint het lange seizoen z'n tol te eisen. Gisteren bij vertrek van het vliegveld van Ulsan naar Gwangju viel de vermoeidheid zelfs van de gezichten af te lezen en leek de marathon tegen Ierland niet verwerkt.

De strijd met Zuid-Korea is trouwens de eerste wedstrijd voor de Spanjaarden overdag. Gezien de hoge temperatuur en luchtvochtigheidsgraad zal dat een extra aanslag op hun fysiek zijn. Vanzelfsprekend zijn die weersomstandigheden ook een aanslag op het gestel van de Zuid-Koreanen.

Daarmee is de winnaar van deze kwartfinale sowieso in het nadeel voor de halve finale tegen Duitsland. De ploeg van Rudi Völler had al zes dagen rust tussen de achtste en kwartfinales en heeft nu opnieuw een dag meer rust dan Spanje of Zuid-Korea. Komt bij dat Duitsland gisteren ook nog eens in de avond won van Amerika onder redelijk normale omstandigheden. Nam niet weg dat Duitsland gisteren na tachtig minuten op instorten stond en uitblinker Oliver Kahn zelfs twee minuten gestrekt ging na het laatste fluitsignaal alvorens hij weer bij zinnen was.

Het is eerder gezegd: je verdient een plaats in de halve finale als je blijft winnen. Aan de andere kant helpt het competitieschema en de matige tegenstanders tot dusver Duitsland meer dan een handje om zelfs tot de finale door te dringen.

De Spaanse sterspeler Raul kampt met een lastige bovenbeenblessure. Hij trainde gisteren opnieuw apart van de groep en zijn meespelen is bijzonder twijfelachtig. Volgens teamarts Genaro Borraz kan Raul zeker geen hele wedstrijd spelen. Ook Hiddink heeft onder de Zuid-Koreanen twijfelgevallen, maar dat betreft wedstrijdblessures. Kim Nam-Il is door z'n enkel gegaan en Kim Tae-Young heeft een gebroken neus.

Op de straten in Zuid-Korea worden zo'n vijf miljoen mensen verwacht die de kwartfinale tussen de gastploeg en Spanje op grote schermen gaan bekijken en de rode muskieten zullen aanmoedigen met het scanderen van 'Dae-Han-Min-Kuk', wat in het Koreaans Korea betekent .




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 22 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.