De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 22 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van Wely heeft grote vorm terug
   
 

AMSTERDAM - Van Wely en Van den Doel waren vorig jaar aan elkaar gewaagd in het Nederlands kampioenschap. Dit jaar staan beiden na twee ronden weer in harmonie op de eerste plaats. Of het een herhaling van vorig jaar wordt, is evenwel de vraag. Zo is er bijvoorbeeld altijd nog Sokolov, die tegen Tiviakov in negentien zetten remise maakte.

Maar Van Wely lijkt precies op tijd zijn grote vorm terug gevonden te hebben. Met zwart tegen Nijboer speelden beiden de Engelse variant van de Najdorf-Siciliaan, met ingewikkelde verwikkelingen. Het begon op de dertiende zet met g5, waarna wit een pionoffer h4 bracht. Offers op d5 en e6 komen dan in de stelling en na het zeer provocerende h4-h3 volgt er dan ook een paardoffer. Van Wely bleek alles veel beteruitgerekend te hebben dan men dacht en in ieder geval ook beter dan zijn tegenstander.

Reinderman dacht in zijn partij veertig zetten te hebben gedaan, maar was nog pas op die veertigste zet. Hij stond gewonnen, dacht rustig na en verloor dus door tijdoverschrijding. Zijn tegenstander Ernst mag daar tevreden over zijn, maar niet zelfvoldaan.

Van den Doel won van Jonkman in een prestigeslag. De Berlijnse verdediging van de Spaanse partij door wit kennelijk zeer goed voorbereid. Hij verwierf in het middenspel een pluspion en won na een stevig eindspel. Van der Wiel zit in de hoek waar de klappen vallen. Hij verloor opnieuw, dit keer van Janssen. Van der Wiel had zwart, opende dame-Indisch, kreeg in het middenspel een gat op g7, hetgeen wit een duurzaam initiatief opleverde en uiteindelijk de overwinning.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 22 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.