De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 22 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Beurs VS fors lager

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Gisteren was het op Wall Street weer eens triple witching day. Op deze dag expireren opties en futures op de aandelenindices en dat zorgt meestal voor hoge omzetten. Zo ook gisteren: er wisselden ruim 1,8 miljard stukken van eigenaar. Het sentiment was slecht. De Dow Jones Industrial sloot op 9253,79, een verlies van 1,9%. De Nasdaq Composite verloor 1,6% op 1440,93.

Analisten hadden nog gerekend op een positieve opening, mede gezien een optimistische winstverwachting van telecombedrijf Qualcomm (onder meer van het emailprogramma Eudora). Het aandeel ging voortvarend van start, maar moest ten slotte voor het sentiment buigen op $26,12, 0,8% lager.

Lehman Brothers uitte gisteren twijfels over de winst- en omzetverwachting voor IBM. De zakenbank denkt dat die door de gedaalde it-bestedingen lager zullen uitpakken. Het aandeel IBM sloot 4% lager op $68,75. Microsoft, eveneens in de Dow Jones, deed het weinig beter en verloor 3,4% aan waarde. Het aandeel sloot op $52,28. En Cisco Systems (bouwer van internetnetwerken) keek op het slotmoment aan tegen een verlies van 2,4% op $13,74. De reden: Banc of America gaf een lagere waardering voor het aandeel. Cisco staat er nog steeds op de kooplijst, maar niet langer met stip.

Merck ondervond hinder van het bericht dat het de omzet zou hebben verhoogd met boekhoudkundige methoden die elders in de farmaciesector niet gangbaar zijn. Bovendien dreigt het medicijn Pepcid serieuze concurrentie te krijgen. Merck sloot de handelsdag af met een verlies van 4,3% op $49,98.

LaBranche, specialist (market maker) op de New York Stock Exchange, ging zelf ook fors in koers onderuit. Het beursbedrijf kwam donderdag nabeurs met een winstwaarschuwing die ook de Nederlandse branchegenoot Van der Moolen een klap mee gaf. LaBranche sloot gisteren met een verlies van ruim 7% op $22,10. Van der Moolen sloot in New York op $19,68. Dat is 6,5% lager dan de vorige slotkoers in New York en 1% lager dan de koers waarop het aandeel de handel gistermiddag in Amsterdam afsloot.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 22 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.