De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 20 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Verheijen opgelucht
   
 

DAEJEON - Even kwamen bij hem de beelden op van de nachtmerrie twee jaar geleden in de Amsterdam ArenA. Raymond Verheijen, inspanningsfysioloog bij Zuid-Korea en op EURO 2000 bij Oranje, zag ze opnieuw staan aftellen. ,,Die Italianen waren al helemaal klaar voor de kwartfinale van het WK. Ik zag ze juichen net zoals twee jaar geleden toen Oranje na strafschoppen door ze werd uitgeschakeld in de halve finale van het EK. Gelukkig hebben we met Zuid-Korea uiteindelijk wel aan het langste eind getrokken."

De naam van Verheijen, bij de KNVB van Oranje afgehaald, circuleert meer en meer in verhalen over het Koreaanse elftal en dan vooral hun fitheid. ,,Ik denk dat ze het fitst zijn van alle deelnemers en de meeste inhoud hebben. Daar is keihard aan gewerkt." Het is bekend dat een Koreaan in vergelijking met een speler uit Europa per definitie zo'n 10% beter scoort in fitheidstesten.

Verheijen kwam in maart nadat Hiddink de selectieprocedure had voltooid en een technisch en tactisch plan had uitgewerkt. Toen moest Verheijen ze in drie maanden superfit krijgen volgens zijn schema's. Allemaal in overleg met de coaches, die de uitvoering - veelal in positie- en partijspel - voor hun rekening namen.

,,Het is fantastisch om te zien hoe ze ermee omgaan en om dit te mogen meemaken. De fitheid is een randvoorwaarde om te presteren. Dezer dagen draait alles om herstel. Ik ben daar niet bang voor, want met de overwinning op Italië krijgt het zelfvertrouwen zo'n impuls, dat je minder snel moe bent en snel herstelt. De geest is sterker dan het lichaam," volgens Verheijen.

Overigens zijn de twee Kims van Zuid-Korea geblesseerd uit het duel met Italië gekomen. Kim Tae-Young heeft een gebroken neus, maar kan waarschijnlijk met een beschermkap toch spelen. Kim Nam-Il ging door z'n enkel en zijn meespelen tegen Spanje is twijfelachtig.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 20 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.