De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 20 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Ex-personeel KPNQwest
werkt hard aan doorstart

   
 

HOOFDDORP - Een aantal ex-werknemers van het failliete telecombedrijf KPNQwest tracht grote delen van hun onderneming een doorstart te laten maken. Gisteren werd daarvoor koortsachtig overleg gevoerd met curatoren, banken en het in management investment gespecialiseerde bedrijf Trimoteur uit Zeist.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Voormalig medewerkers van KPNQwest hebben gisteren koortsachtig overleg gevoerd met de curatoren over een doorstart van het failliete bedrijf. (Foto: PETER-VINCENT SCHULD)
Achter Trimoteur zit een aantal vermogende particulieren. Een van hun laatste activiteiten was vorig jaar het opstarten van het particuliere postbedrijf Sandd (Sort and Deliver). Het doorstarten van bedrijven is voor Trimoteur geen onbekend terrein: in 1999 werkte de investeringsmaatschappij mee aan de doorstart van het bedrijf voor het testen van geneesmiddelen, Pharma Bio Resarch. Twee jaar daarvoor toonde Trimoteur belangstelling voor de failliete zeepfabriek Fenix, een voormalig Unilever-dochter.

Het overleg met de banken zou dan niet zozeer over de financiering gaan, maar meer over de uitvoerbaarheid van de plannen, zo liet Ewout Mogendorf (43) gisteren weten. Hij was bij KPNQwest senior vice-president, belast met global trading & asset sales. In die functie hield hij zich bezig met de grote contracten van de onderneming.

Op welke termijn er eventueel een positief resultaat uit de bus kan rollen kon hij niet zeggen. "Dat is nog te prematuur", was het summiere commentaar van Mogendorf.

Hoewel er ook gisteren geen overeenstemming werd bereikt over het benodigde geld om het glasvezelnetwerk van KPNQwest voorlopig in de lucht te houden en het door de curatoren gestelde ultimatum verstreek, ging het netwerk echter niet plat. De curatoren besloten hun deadline van gisteren te verschuiven van 12.00 naar 17.00 uur. Ook dat laatste ultimatum liep af zonder dat er wat gebeurde. Mogendorf verklaarde zich niet zoveel zorgen te maken over het verstrijken van al die ultimatums. Hij vertrouwde erop dat partijen er uit zouden komen.

Samen met de klanten is door de curatoren een plan ontwikkeld om het netwerk voor vooral internetverkeer gaande te houden. Daarvoor is het nodig dat de klanten geld overmaken. Volgens de curatoren heeft niet iedereen dat gedaan. En van wie dat wel heeft gedaan moet de overboeking worden gecontroleerd. Want het geld is volgens curator Eddy Meijer op verschillende rekeningen binnengekomen. "We kijken nu of het is overgemaakt om het netwerk gaande te houden of dat het betalingen betreft voor andere doelen."

Een anonieme bron meldde gisteren aan persbureau Reuters dat grootaandeelhouder KPN de helft van de €8,8 miljoen die het aan schulden heeft, had overgemaakt. Curator Meijer kon dat echter niet bevestigen: "Ik heb nog geen afschrift gezien."

Hij denkt wel dat er voldoende geld is binnengekomen om het netwerk nog een paar weken in de lucht te houden. "Maar het blijft echt sprokkelen. Het is heel lastig, want er moet genoeg binnen zijn om aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 20 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.