De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 20 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Louis Petalo
5 jaar cel in

   
 

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft vier leden van de familie Petalo gisteren veroordeeld wegens deelname aan een criminele organisatie die bedrijven afperste. De 56-jarige Louis Petalo, de leider van de bekende zigeunerfamilie, kreeg vijf jaar cel opgelegd.

De familie Petalo vroeg bedrijven in de regio Noordwijk of ze gereedschap hadden te slijpen. De rekeningen voor het werk, dat niet werd gedaan, liepen op tot bijna 22.000 euro. Weigerde een ondernemer te betalen, dan bedreigden de slijpers hen en hun familieleden. Onder die druk kwamen veel ondernemers met geld over de brug.

Officier van justitie M. Boersma had zes jaar cel geëist. De rechter legde Petalo echter een jaar minder op, omdat eerder ingrijpen van de politie de afpersingen had kunnen beperken. De politie begon pas met onderzoek naar de afperspraktijken na een uitzending van het tv-programma van Peter R. de Vries.

Ook de vrouw van Petalo, Sissie F., zijn dochter Sussana Petalo en ex-schoonzus Jadranka P. stonden terecht. Zij kregen respectievelijk achttien maanden, twaalf maanden, en zestig dagen cel.

De vrouw en de dochter hebben volgens de rechtbank deelgenomen aan de criminele organisatie. De ex-schoonzus werd alleen veroordeeld voor afpersing. Louis Petalo kreeg een hogere straf, omdat hij de leider van de familiebende was.

De officier van justitie deed twee weken geleden ook een ontnemingsvordering. Volgens haar is Petalo ongeveer 432.000 euro rijker geworden door de afpersingen. De rechtbank doet daarover uitspraak op 17 juli.

(ANP)
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 20 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.