De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 20 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Guusje keer terug
in soapland

   
 

AMSTERDAM - Zeg nooit nooit. Met deze uitdrukking zal ex-GTST-ster Guusje Nederhorst de komende dagen veelvuldig geconfronteerd worden. Anderhalf jaar geleden schreeuwde ze namelijk van de daken dat ze voorgoed zou stoppen met acteren. Ze had er schoon genoeg van. Wat ze wel ging doen? Niks!

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 14kb)
Guusje Nederhorst.
En nu zit ik met dezelfde Guusje in de brandende zon op een terras op slechts een steenworp afstand van de studio's in Aalsmeer. En dat is geen toeval. Guusje heeft namelijk net haar eerste repetitiedag achter de rug. Herrijst Roos dan uit de dood en zien we haar binnenkort terug in Goede Tijden Slechte Tijden? Het zou zo maar kunnen, want in een soap kan immers alles.

De altijd vriendelijke actrice neemt een slok van haar water en schudt wild met haar paardenstaart. "Van Roos heb ik echt voorgoed afscheid genomen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat toen ik voor het eerst 'Aalsmeer' weer binnenkwam, ik automatisch rechtdoor liep richting de set van GTST, in plaats van linksaf naar mijn nieuwe werkstek bij, jawel, 'Onderweg naar morgen'."

Commentaar

Guusje wacht even de reactie af. Alsof ze denkt: kom maar met het commentaar. Als het uitblijft, vervolgt ze: "Ik weet dat ik na negen jaar GTST iedereen heb wijsgemaakt dat ik nooit meer voor de televisiecamera's zou staan. Dat voelde toen echt zo. Ik was het spelen van Roos zo zat. Ze was lief, hartelijk, gaf om haar medemens, maar er gebeurde niets spectaculairs met haar. Op zich niks mis mee natuurlijk, ware het niet dat ik onderhand in mijn persoonlijke leven ook als een soort Roos gezien ging worden.

Zelf ben ik bijvoorbeeld helemaal niet zo sociaal als mijn alter ego van destijds. Als ik dan ergens ongezouten mijn mening gaf, riepen mensen meteen: kom, kom, dat zijn we van jou niet gewend. Alsof ik dus Roos was! Ach, misschien was ik ook wel gewoon moe van negen jaar lang hollen en vliegen. Het waren natuurlijk niet alleen de lange draaidagen voor GTST, maar ook het trio Linda, Roos en Jessica, dat ontzettend veel energie vrat. Begrijp me goed hoor, het was enig om te doen en ik heb er met Babette en Katja twee geweldige vriendinnen aan overgehouden. Hoe dan ook, ik besloot dat het voor mij de hoogste tijd was er tussenuit te stappen. Voorgoed, dacht ik..."

Meer dan een jaar lang genoot Guusje van haar herwonnen vrijheid en was zij vrijwel dagelijks te vinden op haar meest favoriete plek: het strand. "Ik liep urenlang met mijn drie honden langs de vloedlijn. Dat was geloof ik één van mijn voornaamste bezigheden van de afgelopen tijd. Dan dacht ik na. Wat wilde ik nou eigenlijk? Het enige wat ik kon bedenken was, hoe toepasselijk, een hondenuitlaatservice. Maar ja, die had ik met mijn drie honden eigenlijk al. Ik wist het lange tijd gewoon niet. Wel begon het niksdoen me danig te vervelen. Als je werkt, kun je zo vreselijk genieten van een vrije dag. Als je, zoals ik, iedere dag vrij bent, komt dat je op een gegeven moment de keel uit.

Om toch maar weer wat om handen te hebben, heb ik nog een blauwe maandag voor Glamaco, het internetbedrijfje van John de Mol jr., gewerkt. Daar zat ik dan. De hele dag binnen achter een computer. Dat was het dus ook niet. En je kunt het geloven of niet, op een ochtend werd ik wakker met kriebels in mijn buik. Ik wil weer acteren, dacht ik. Ik kon het zelf maar nauwelijks geloven. Heb meteen Katja gebeld, half en half verwachtend dat zij me voor gek zou verklaren. Dat deed ze natuurlijk niet. Daar heb je immers vriendinnen voor. En nu zit ik hier en zie ik de vlag van Endemol weer wapperen. Grappig hè?"

Ja, het kan raar lopen in het leven, maar Guusje is er nu van overtuigd dat ze de rest van haar leven wil slijten als actrice. "Ik denk dat een jaar rust voor mij heel goed is geweest. Nu weet ik tenminste dat dit echt is wat ik wil. Toen de kriebels niet meer weggingen, heb ik me aangemeld bij het castingbureau van Harry Klooster. Het toeval wilde dat de producent van 'Onderweg naar morgen' mij al wilde benaderen voor een gastrol in die soap. Ik kon me bijna niks leukers voorstellen dan terug te keren als actrice bij 'Onderweg naar morgen', maar ik dacht ook meteen: als het maar niet weer een 'Roos-rol' is. Nou, dat is het dus gelukkig niet. In Onderweg ben ik zuster Angela. Zij houdt, in tegenstelling tot Roos, totaal niet van mensen. Bovendien draagt Angela een groot geheim met zich mee. Heel spannend allemaal."

Ouders

Guusje is dus terug in soap-land. Haar vriendin Babette van Veen, die een hoofdrol in de musical 'Alladin' gaat spelen, zou dat nooit hebben gedaan. "Het is zoiets als weer bij je ouders gaan wonen", zei Babette vorige week nog smalend. Guusje glimlacht: "Ja, dat is nou typisch Babette. Zij houdt ook gewoon meer van het theater. Ik niet. Geef mij maar televisie en dan met name de soaps." Als zuster Angela een rol voor slechts een paar maanden is, dan begint de soapvijver voor Guusje onderhand aardig leeg te raken. En wat dan? Want Guusje wil weer zo graag. "Het lijkt mij eigenlijk het beste dat de heren producenten in Nederland zich eens gaan buigen over een nieuwe soap." Met een ondeugende blik: "En dan moeten ze mij natuurlijk wel vragen voor één van de hoofdrollen!"




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 20 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.