De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 13 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Hollands glorie
in Ridderzaal

   
 

DEN HAAG - "Teamspirit, doorzettingsvermogen, durf en een flinke portie geluk met het weer." Dat waren de doorslaggevende factoren bij de berging van de Russische kernonderzeeër Koersk, zei Frank van Seumeren gisteren in een toespraak in de Ridderzaal. Hij kan het weten, want hij is de president-directeur van Mammoet, een wereldwijd opererend hijs- en trekbedrijf dat tuk is op de zwaarste klussen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 18kb)
Uit handen van prins Willem-Alexander neemt Frank van Seumeren de Koning Willem I Prijs in ontvangst, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest innovatieve Nederlandse onderneming.
Van Seumeren viel de eer te beurt om uit handen van kroonprins Willem-Alexander de Koning Willem 1 Prijs te ontvangen. Dankzij Mammoet was er vorig jaar ondanks de uitschakeling van het Nederlands elftal toch nog Hollands glorie, toen deze onderneming samen met het bergingsbedrijf Smit de Russische onderzeeër wist te bergen.

President Wellink van De Nederlandsche Bank legde namens de jury uit waarom van alle vernieuwende ondernemingen juist Mammoet in de prijzen viel. En minister Jorritsma van Economische Zaken zette uiteen waarom vernieuwend ondernemerschap zo belangrijk is voor ons land: "Nederlandse bedrijven halen maar een kwart van de omzet uit nieuwe producten. In het buitenland is dat gemiddeld 31 procent."

Maar Van Seumeren, die aan het hoofd staat van een wereldwijde onderneming met meer dan 1500 werknemers, had zo zijn eigen kijk op de BV Nederland. "De familiebedrijven zijn het kloppend hart van onze economie. Ze zijn goed voor de helft van ons bruto binnenlands product. Bij hen is in tegenstelling tot de bedrijven met beursnotering winst geen doel op zichzelf. Ze zijn stabiel doordat ze het geld vasthouden in de onderneming, en dat niet steken in opties en gouden handdrukken voor topmanagers."

(ANP)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 13 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.