De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 12 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Krajicek en Siemerink rekenen op laatste wildcard Ordina Open
Vechten om
een kaartje

   
 

ROSMALEN - Richard Krajicek en Jan Siemerink zijn onbewust en zonder hun schuld verzeild geraakt in een 'gevecht' om de laatste wildcard voor de Ordina Open, het grastoernooi dat volgende week op de banen van het Autotron in Rosmalen wordt verspeeld. Beide tennissers hebben een verzoek voor een wildcard ingediend bij de organisatie, die twee van de beschikbare drie vrijkaartjes echter al heeft vergeven. Als Krajicek komend weekeinde beslist fit genoeg te zijn om na een afwezigheid van ruim anderhalf jaar zijn rentree in het profcircuit te maken, ziet Jan Siemerink het grasevenement - waarschijnlijk het laatste Nederlandse toernooi in zijn loopbaan - aan zijn neus voorbij gaan.

Beide spelers, die de afgelopen weken veel met elkaar trainden, rekenden erop in Rosmalen met een wildcard tot het hoofdtoernooi toegelaten te worden. "Van de drie beschikbare wildcards is er één bestemd voor organisatiebureau Octagon (dat de kaart gaf aan Gilles Muller, de Luxemburgse wereldkampioen bij de junioren, red.) , over de andere twee kaarten beslissen toernooidirecteur Marcel Hunze en de Nederlandse tennisbond", legt Siemerink uit.

Krajicek vult hem aan: "We gingen er vanuit dat ik de wildcard van Hunze zou krijgen en Siemerink door de bond zou worden uitgekozen. Maar nu blijkt Hunze tijdens Roland Garros zijn wildcard aan de Argentijn Guillermo Canas te hebben gegeven, zodat de bond met die ene kaart zal moeten kiezen tussen mij en Jan."

Diezelfde tennisbond had Siemerink in een eerder stadium al laten weten dat de Rijnsburger op de wildcard voor Rosmalen kon rekenen, maar ging er toen nog vanuit dat een eventuele rentree van Krajicek met de wildcard van Hunze 'gedekt' zou zijn. Afgelopen weekeinde zag de bond zich dan ook genoodzaakt de aan Siemerink gedane toezegging in te trekken. "Begrijpelijk", aldus Siemerink gisteren bescheiden. "Als Richard kan spelen, is die kaart natuurlijk voor hem."

Toernooidirecteur Marcel Hunze is niet gelukkig met de ontstane situatie. "Maar in verband met de onzekerheid omtrent de blessure van Krajicek en het moment waarop hij al dan niet zijn rentree maakt, heb ik er uiteindelijk voor gekozen Canas voor het toernooi vast te leggen", aldus Hunze. "Hij stond vorig jaar bij ons in de finale, die hij verloor van Hewitt, de man die hij onlangs op Roland Garros versloeg. Laat ik Canas lopen en Richard haakt alsnog geblesseerd af, dan doe ik het ook niet goed."

Krajicek maakte zich in het verleden al vaker druk over het feit dat Nederlandse toernooien niet automatisch hun wildcards aan Nederlandse tennissers geven, zoals in de meeste landen wel gebeurt. "Met alle respect voor Muller en Canas, maar die trekken in Nederland echt geen toeschouwers naar de tribunes." Ook Siemerink voelt zich op z'n zachtst gezegd niet lekker met de situatie. "In de jaren dat ik nog tot de wereldtop behoorde, heb ik me altijd loyaal opgesteld richting het toernooi in Rosmalen; ze konden altijd op mijn deelname rekenen. Nu doe ik een keer een beroep op het toernooi en krijg ik nul op het rekest. Ach, dat kan alleen in Nederland."

Het tweetal traint de komende dagen nog volop, waarna Krajicek komend weekeinde de knoop over deelname in Rosmalen - en eventueel Wimbledon - definitief doorhakt. Hunze: "Als Richard besluit de door mij aangeboden wildcard aan te nemen, dan is het heel zuur voor Jan en dat vind ik echt heel vervelend. Speelt Krajicek niet, dan is die laatste kaart natuurlijk voor Siemerink, dat spreekt voor zich."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 12 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.