De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 12 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  KPN tevreden met
interesse in i-mode

   
 

TOKIO - Telecomconcern KPN vindt dat het succes heeft met het binnenhalen van abonnees op zijn nieuwe dienst i-mode, die mobiele toegang tot het internet mogelijk maakt. Sinds de introductie op 18 april van dit jaar konden 11.000 abonnees worden genoteerd, waarvan meer dan 20% afkomstig was van concurrenten van KPN.

"Met het aantal van 11.000 liggen we iets boven schema", zegt Cees van den Heijkant, directeur KPN Mobile Nederland tijdens een bezoek aan de Japanse partner NTT DoCoMo dat een belang van 15% in KPN Mobile heeft.

"De prognose dat we eind dit jaar op 100.000 abonnees zullen zitten, blijft dan ook onverminderd gehandhaafd, te meer daar we nu pas sinds een paar weken de massamarkt zijn gaan bewerken."

Ook in Duitsland, waar KPN's dochter E-Plus het door NTT DoCoMo ontwikkelde i- mode een maand eerder introduceerde, zijn de resultaten goed. Daar werden tot nu toe 38.000 abonnees genoteerd, waarvan 30% afkomstig was van concurrenten van E-plus. Moedermaatschappij KPN blijft er bij monde van Mark de Jong, lid van de raad van bestuur, op vertrouwen dat voor het einde van volgend jaar de mijlpaal van 1 miljoen klanten voor haar i-mode activiteiten kan worden gepasseerd, inclusief de nog op te starten Belgische divisie.

Bij onze zuiderburen hoopt men eind van de zomer met i-mode te kunnen beginnen. Daar is wat vertraging opgelopen door de omzetting van de naam Orange in Base. Ook het feit dat in België wettelijk geen subsidiering van de mobiele telefoontjes is toegestaan, zorgt voor problemen. Voor i-mode moet een speciaal mobieltje worden aangeschaft. In ons land kost zo'n toestel voor i-mode, dankzij de subsidies van KPN, €199, in België zou dat op €500 uitkomen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 12 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.