De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 12 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  McCartney trouwt zijn Heather op Iers kasteel

door Willem Kool

   
 

door Willem Kool CASTLE LESLIE - Ex-Beatle Sir Paul McCartney en voormalig model Heather Mills kregen gisteren via hulp van wat vrienden de trouwerij van hun leven. Voor hem en Heather gold nu officieel 'All you need is love'. Duizenden Ieren waren uitgelopen om de talrijke muzikale beroemdheden op de indrukwekkende gastenlijst in levende lijve te zien. Echter, sommigen, zoals zanger Elton John, namen de helikopter om zonder pottenkijkers het 17e-eeuwse kasteel Leslie in het gehucht Glaslough te betreden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x282, 18kb)
Sir Paul McCartney kust zijn vrouwHeather Mills bij het verlaten van het kasteel Leslie in het Ierse gehucht Glaslough. (Foto: AP)
Het glamourhuwelijk dat het slechtst bewaarde geheim van Ierland was de afgelopen week, was bovenal een familieaangelegenheid. Net als in 1969, toen Sir Paul trouwde met de in 1998 aan borstkanker overleden Linda, was opnieuw zijn broer Mike getuige voor hem. Tientallen broers, zussen, neven en nichten waren via twee speciaal gehuurde vliegtuigen vanaf het Londense Heathrow naar Belfast gevlogen, van waaruit zij in bussen koers zetten naar het beruchtste spookkasteel van Ierland.

De officiële trouwplechtigheid had plaats in de eeuwenoude St. Salvatorkerk naast het afgelegen kasteel. Hoewel het af en toe wat licht regende, bleven de gasten droog, omdat de gang naar de kerk onder wit tentdoek plaats had. Onder de prominenten werden ex-Beatle drummer Ringo Starr en zijn vrouw Barbara, Chrissie Hynde van rockgroep The Pretenders, oud-model Twiggy, voormalig Beatles-producer Sir George Martin, Eric Clapton, U2-zanger Bono, Pink Floyd-gitarist Dave Gilmour, tv-muzikant Jools Holland, Bob Geldof, Sting en Lulu aangetroffen. Inwoners van Glaslough beweerden ook oud-president Bill Clinton te hebben gespot, maar dat werd niet bevestigd.

De reden om het huwelijk in dit deel langs de Ierse grens te houden was volgens Sir Paul omdat het de geboortestreek van zijn moeder was. "Wij gaan er een geweldig feest van maken", zei hij vlak voor aanvang. Na de kerkelijke ceremonie was er een uitgebreide Indiaanse vegetarische maaltijd, waarbij de champagne overvloedig stroomde. De nacht ervoor was er ook al een groot feest geweest, dat tot vier uur in de ochtend duurde. Heather Mills kroop die avond wat eerder onder de wol dan Sir Paul.

Gescheiden

Opmerkelijk was dat het tweetal gescheiden sliep in andere vleugels van het kasteel. McCartney's vriend Geoff Baker zei: "Zij houden zich aan de traditie in verschillende kamers te slapen, terwijl zij toch onder één dak zijn." Hij benadrukte dat alle vier de kinderen van Sir Paul, onder wie modeontwerpster Stella McCartney, op het huwelijk aanwezig waren. Geruchten als zouden zij niet met Heather door één deur kunnen, verwees Baker naar het land der fabelen.

Het huwelijk werd gisteravond voortgezet met een groots feest waarbij de aanwezige artiesten niet schroomden zelf de muziekinstrumenten ter hand te nemen. Via een boottocht op het meer en een spectaculair vuurwerk werd het circa één miljoen pond kostende huwelijksfeest afgesloten.

Hoewel Sir Paul en zijn zich nu Lady Heather noemende vrouw geen geld wilden accepteren van weekbladen voor bruidsreportages, werden foto's tegen 1500 euro per stuk aan de media verkocht. De opbrengst gaat naar Heathers liefdadigheidsinstelling 'Adopt a Minefield' tegen landmijnen. Zij heeft zelf een onderbeen verloren. Het vermogen van Sir Paul wordt geschat op ruim een miljard euro. Het paar brengt de wittebroodsweken waarschijnlijk door in John Eastman's luxe vakantiehuis in het door sterren bewoonde The Hamptons vlakbij New York.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 12 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.