De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 12 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bloedig etmaal in M.-Oosten
   
 

TEL AVIV - Bij een zelfmoordaanslag in in restaurant in de stad Herzlyia ten noorden van Tel Aviv is gisteravond een 15-jarig meisje gedood en zijn zeker veertien andere mensen gewond geraakt. Een van hen is er ernstig aan toe. Ook de dader kwam om.

Een getuige zei tegen de Israëlische radio dat een man het restaurant in Herzlyia binnenstapte en daar om een glas water vroeg. Kort daarop volgde de explosie. Op hetzelfde moment werd in Jeruzalem juist een café heropend, waar in maart door een bomaanslag elf mensen waren omgekomen.

De militante beweging Hamas heeft de verantwoordelijk voor de aanslag niet formeel opgeëist. In een verklaring zei een Hamas-woordvoerder wel dat de aanslag een "logische reactie was op de Israëlische misdaden".

Twee Palestijnen werden gisteren in Hebron doodgeschoten door Palestijnse militanten omdat ze zouden hebben gecollaboreerd met Israël. Het lichaam van een van hen werd door de straten van Hebron naar het huis van Marwan Zalloum gesleept, een van de leiders van de Al-Aksa Martelarenbrigades, die op 22 april om het leven kwam bij een raketbeschieting vanuit een Israëlische legerhelikopter.

Israëlische militairen pakten in Ramallah ongeveer dertig Palestijnen op. Een legerwoordvoerder zei dat de arrestaties zijn verricht in een instituut waar leraren worden opgeleid. Onder de gearresteerde Palestijnen is Yussef Tarifi, zoon van de Palestijnse minister van Burgerzaken Jamil Tarifi.

Het Israëlische leger heeft gisteravond Abdelrahime Mallouh, de tweede man van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina ((PFLP), opgepakt. Volgens de Palestijnse bronnen is Mallouh in zijn huis in de stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever aangehouden. Behalve de PFLP-leider zijn nog twee anderen mensen gearresteerd. Het leger heeft de afgelopen dagen enkele kopstukken van verscheidene terroristische bewegingen aangehouden tijdens kortdurende invasies in Palestijnse steden.

(AP/Reuters)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 12 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.