De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 12 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Illegaal wordt strafbaar
   
 

AMSTERDAM - Illegaliteit wordt in Nederland strafbaar gesteld. Opgepakte illegalen worden direct vastgezet net zo lang totdat zij meewerken aan het vaststellen van hun identiteit.

Zodra dat is gebeurd, worden ze het land uitgezet. Illegalen moeten nu na zes maanden noodgedwongen weer worden vrijgelaten.

De onderhandelaars van het CDA, VVD en de LPF zijn deze harde asielmaatregelen gisteren met elkaar overeengekomen.

"Wij willen niet meer dat illegalen op straat rondzwerven'', aldus VVD-fractievoorzitter Zalm na afloop van de onderhandelingen.

Een speciale uitzettingsdienst wordt straks opgericht. Die gaat zich bezighouden met het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers. "Er is al een dienst die zich speciaal met de opvang bezighoudt, maar er komt ook een instelling die het uitzetten voor haar rekening neemt'', aldus Zalm.

Verder is besloten dat alle vluchtelingen die zich hier zonder papieren melden, een paar maanden in de asielprocedure de tijd krijgen om hun identiteit met documenten te onderbouwen.

CDA en VVD wilden aanvankelijk dat deze groep documentlozen niet tot de procedure zouden worden toegelaten, maar dat bleek juridisch niet haalbaar.

Asielzoekers die na een bepaalde periode geen geloofwaardig verhaal hebben en hun papieren niet boven water kunnen toveren, worden straks afgewezen door de procedure te staken.

De onderhandelaars van CDA, VVD en LPF willen verder dat er veel strengere eisen worden gesteld aan gezinshereniging en -vorming. Iemand die een gezinslid hier naar toe wil halen moet minimaal 130 procent van het minimumloon verdienen, momenteel is dat nog honderd procent. Ook mogen in principe alleen kinderen tot 12 jaar voor gezinshereniging hier naar toe worden gehaald. De grens ligt nu op 18 jaar. Een uitzondering wordt gemaakt voor hoger opgeleiden, die kinderen tot 16 jaar naar Nederland mogen halen.

Landgenoten die een bruid of bruidegom uit het buitenland halen moeten minstens 21 jaar zijn in plaats van de huidige 18 jaar.

De VVD wil verder dat een deel van de asielkosten uit het budget voor ontwikkelingshulp wordt betaald. Het CDA lijkt hier ook voor nu de liberalen in dat geval bereid zijn hun bezuiniging op de ontwikkelingshulp van 0,8 naar 0,7 procent in te slikken.

Verder worden de inburgeringseisen verscherpt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 12 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.