De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 12 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Nieuw rechercheteam speurt op moordplaats M. Vaatstra

door Bart Olmer

   
 

door Bart Olmer VEENKLOOSTER - Ruim drie jaar na de moord op Marianne Vaatstra heeft het nieuwe recherchebijstandsteam gisteren alsnog minutieus de moordplaats in het weiland bij Veenklooster onderzocht.

De twintig rechercheurs wilden elk persoonlijk een duidelijk beeld hebben van de moordplaats. Halverwege vorige maand maakte justitie bekend dat een nieuw team rechercheurs de drie jaar oude moord opnieuw onder de loep neemt.

Deze rechercheurs, onder leiding van een nieuwe officier van justitie, bekeken het weiland waar Marianne (16) uit Zwaagwesteinde werd verkracht en vermoord tot in detail.

,,Het schouwen van de plaats delict is direct ter hand genomen nadat het nieuwe team van start is gegaan'', zei persofficier Michiel Severein van het parket in Leeuwarden.

Op de plaats delict staat een grote legertent. Alles wijst erop dat alsnog sporenonderzoek wordt gedaan, maar justitie ontkent dit ten stelligste. Alle kentekens van passerende auto's worden genoteerd. Snoeiafval wordt op grote hopen gegooid.

Advertenties

Opmerkelijk is tevens dat justitie al tientallen nieuwe tips en informatie heeft binnengekregen via een (anonieme) telefoonlijn en het emailadres van het rbt-team. De tiplijnen werden opengesteld na de formatie van het nieuwe rechercheteam.

,,Het is buitengewoon verheugend en ook opmerkelijk dat er ruim drie jaar na dato nog zoveel nieuwe tips door de burgers worden verschaft'', erkent persofficier Severein. De kwaliteit van de tips is nog onduidelijk. In krantenadvertenties hebben justitie en politie burgers opgeroepen met informatie te komen over de moord op het meisje.

Justitie besloot tot hernieuwd onderzoek in de lustmoord op voorspraak van een onderzoekscommissie, die het bestaande onderzoeksdossier - van maar liefst 7,5 meter lang - heeft doorgespit op zoek naar nieuwe aanknopingspunten.Marianne werd op 1 mei 1999 op afschuwelijke wijze verkracht en vermoord in een weiland bij Venklooster. Zes gedragsdeskundigen van justitie menen dat de dader de omgeving van Veenklooster goed kent, dat hij de moordplaats goed heeft uitgezocht, dat hij zich waarschijnlijk per fiets verplaatste.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 12 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.