De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 12 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Vrouw (39) klaagt huisarts aan na dood echtgenoot

Van onze medische redactie

   
 

ST. WILLEBRORD - Een 39-jarige vrouw uit St. Willebrord heeft een huisarts aansprakelijk gesteld voor alle schade die zij ondervindt door het overlijden van haar man. Zij verwijt hem dat hij op een zondagochtend vroeg niet wilde komen kijken bij haar man die last had van pijn op de borst en benauwdheid.

De vrouw had in november 2001 op een zondagochtend om zes uur de huisartsenpost gebeld en gevraagd direct een arts langs te sturen. Via een assistente adviseerde de huisarts haar man warme melk en een paracetamol te geven en terug te bellen als de klachten niet binnen een half uur waren verdwenen. De man overleed twee uur later.

De weduwe diende een klacht in bij de klachtencommissie Huisartsenzorg Zuid-Nederland. Die heeft haar klacht gegrond verklaard. De commissie vond dat de huisarts het niet telefonisch had moeten afdoen. De huisarts had een huisbezoek moeten afleggen, ook al ging het om een man van 39, die geen hartpatiënt was.

Inmiddels heeft de weduwe mede namens haar 9-jarig zoontje via letselschade-advocaat J. Sneep de huisarts aansprakelijk gesteld voor de schade. "Meest schrijnend is dat de man iedere kans is ontnomen", verklaart Sneep. "Als hij direct naar een intensive care van een ziekenhuis was overgebracht was hij wellicht nog in leven geweest."

Sneep benadrukt verder dat de afwikkeling van de zaak in een grimmige sfeer verloopt. "Mijn cliënte voelt zich uitermate gekwetst door de bejegening van de huisarts. Als de sfeer menselijk zou zijn, zou haar veel extra leed bespaard zijn gebleven."

Momenteel is nog niet duidelijk hoe hoog de claim zal zijn. Sneep zegt te verwachten dat het om een aanzienlijk bedrag zal gaan. Als de aansprakelijkheid is afgewikkeld zal de zaak tevens aanhangig gemaakt worden bij het medisch tuchtcollege. Deze moet zich vervolgens buigen over eventuele tuchtrechtelijke maatregelen zoals een berisping of een schorsing.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 12 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.