De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 11 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  UEFA schorst Smolarek één wedstrijd langer

Van onze Telesportredactie

   
 

NYON - De UEFA heeft Ebi Smolarek voor drie maanden uitgesloten van Europese wedstrijden. De Poolse voetballer van Feyenoord mist daardoor de twee voorrondewedstrijden van de Champions League en de Supercupwedstrijd van Feyenoord tegen Real Madrid. Aanvankelijk gingen Smolarek en Feyenoord ervan uit dat de schorsing slechts twee wedstrijden zou omvatten. Overigens zou de van een knieoperatie herstellende Smolarek deze wedstrijden om die reden sowieso al hebben gemist.

Inmiddels heeft het NECEDO ernstige vraagtekens geuit bij de verklaringen van Smolarek en zijn advocaat Emile Vrijman dat de verhoogde cannabinolwaarde in zijn urine zou zijn veroorzaakt door het nuttigen van reformrepen met hennepzaden. Om aan de geconstateerde cannabinolwaarde te komen "dient Smolarek met zíjn lichaamsgewicht tenminste 70 reformrepen te eten", aldus directeur Rens van Kleij, die daaraan toevoegt, "Alhoewel analyses roken als consumptiemethode voor hasj kunnen uitsluiten, is het niet aannemelijk dat reformrepen de oorzaak zijn. Eerder kan gedacht worden aan spacecake of andere koffieshopproducten, die cannabis bevatten."

Cambuur heeft de uit het amateurvoetbal afkomstige doelman Frans Koornberg en Hakim Chatouiani van FC Utrecht voor twee seizoenen vastgelegd. Van FC Utrecht komt ook Ferdinand Katapina, die één jaar wordt gehuurd. De eerder gehaalde Lionel Lord (Heerenveen), Peter Mentink (FC Twente) en Harvey Bisschop (Heerenveen) hebben contracten voor twee en één jaar (Bisschop) ondertekend. Het contract met Kenan Durmusoglu heeft Cambuur met een jaar verlengd.

Gérard de Nooijer blijft nog een seizoen bij Heerenveen. Hij tekent het éénjarig contract dat de club hem had voorgelegd. De Nooijer wilde graag een tweejarige verbintenis, maar daar stemde Heerenveen niet mee in. Rafaël Vieira, de Braziliaanse spits van SC Heerenveen, speelt volgend seizoen bij de Turkse club Denizlispor.

Voor verdediger Roel Janssen is in de selectie van FC Groningen geen plaats meer. De clubleiding heeft het nog tot medio 2003 doorlopende contract van de 26-jarige speler afgekocht. Janssen kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor BV Veendam.

Als laatste speler uit de selectie heeft René Bot zijn contract bij De Graafschap verlengd. De 23-jarige verdediger tekende voor vier jaar bij in Doetinchem. Hij speelt al 3,5 jaar in de Achterhoek.

Doelman Serge van den Ban (22) heeft een contract voor twee jaar getekend bij Dordrecht'90. De voormalige Ajacied speelde het afgelopen anderhalve seizoen op huurbasis bij Haarlem.

Arjan de Zeeuw verruilt Wigan Athletic komend seizoen voor Portsmouth. De club van manager Harry Redknapp eindigde afgelopen jaar laag in de First Division.

Willem II wil de rechterspits Ali Boussaboun van FC Groningen overnemen. Boussaboun die een doorlopend contract heeft van een jaar mag van de Groninger leiding vertrekken vanwege zijn karakter, dat regelmatig botst met trainer Lodeweges.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 11 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.