De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 11 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Legeractie begeleidt VS-bezoek Sjaron
   
 

WASHINGTON - De Israëlische premier, Ariel Sjaron, is gisteren een nieuwe ronde overleg met Amerikaanse leiders begonnen, terwijl zijn troepen een operatie van aanzienlijke omvang uitvoerden in Tulkarem, Jaba, en Ramallah, het hoofdkwartier van Jasser Arafat.

Het Witte Huis deelde gisteren slechts een formele tik op de vingers uit, door Sjaron er aan te herinneren dat dergelijke acties op langere termijn een nadelig gevolg kunnen hebben op het vredesproces in het Midden-Oosten.

Maar, voegde Witte Huiswoordvoerder Ari Fleischer daar aan toe, "Wij hebben begrepen dat de operatie van korte duur zal zijn en gericht is op een specifiek doel: terroristen."

De Palestijnse minister van Voorlichting, Jasser Abed Rabbo, concludeerde uit de samenloop van de twee gebeurtenissen dat "de Amerikaanse regering deze operatie en de bezetting steunt". Tekenend voor Washingtons sympathie lijkt te zijn dat Sjaron nu al voor de zesde maal als regeringsleider met Bush praat, terwijl in die tijd Arafat nog geen enkele maal is ontvangen.

In Ramallah werd gezegd dat de Israëlische inval, met ruim een dozijn pantservoertuigen, aan een Palestijnse agent het leven had gekost, maar dat Arafat niet ingesloten raakte in zijn hoofdkwartier, zoals vorige week. Wel werd gisteren de presentatie van een nieuwe, afgeslankt Palestijnse regering uitgesteld. Arafat had gehoopt dat hij met deze daad, en met de bundeling van de veiligheidstaken in één persoon, minister van Binnenlandse Zaken generaal Abdelrazak al-Jahja, de goedkeuring van tenminste Washington zou verwerven.

President Bush laat niet na Arafat te verwijten, dat hij te weinig doet aan bestrijding van de terreur, waartegen de Palestijn aanvoert dat de regelmatige stroom Israëlische invallen op Palestijns grondgebied een Palestijns optreden tegen de terreur van extremisten alleen maar bemoeilijkt.

(Reuters)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 11 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.