De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Costa Rica zit
Turkije lelijk dwars

   
 

INCHEON - Na de wedstrijd tegen Turkije heeft Costa Rica een prima uitzicht op het bereiken van de achtste finales. De spelers uit Midden-Amerika hielden door een late gelijkmaker Turkije op 1-1. Een punt in het laatste duel is voldoende om de Turken helemaal buitenspel te zetten. De wedstrijd is wel tegen Brazilië, maar dat is als gevolg van de remise in Incheon definitief geplaatst voor de achtste finales.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Winston Parks scoort vlak voor tijd en brengt Costa Rica naast Turkije: 1-1. (Foto: EPA)
Turkije zit het bepaald niet mee. In het eerste duel tegen Brazilië speelde het land van bondscoach Senol Günes voortreffelijk, maar verloor het door een omstreden strafschop. Tegen Costa Rica slaagde het er niet in een voorsprong vast te houden.

Of de Turken zich in alle rust kunnen voorbereiden op de volgende ontmoeting, tegen het inmiddels uitgeschakelde China, valt te betwijfelen. De bewuste strafschop en de twee rode kaarten (Alpay Özalan en Hakan Ünsal) in het openingsduel leidden al tot groot oproer, bij de delegatie ter plekke en in eigen land.

De hernieuwde teleurstelling kon zich wel eens tegen de bondscoach keren. Günes haalde in de tweede helft Hakan Sükür en Yildiray Bastürk naar de kant, de vedettes die door de achterban als onmisbaar worden beschouwd. Na de wissel van dit tweetal kwam Costa Rica nog op gelijke hoogte en dus kan Günes een storm van kritiek verwachten.

Lang had Turkije een overwicht. Kort na de hervatting leidde dat tot de openingstreffer, gemaakt door Emre Belozoglu. De speler van Inter zag zijn inzet aanvankelijk gekeerd door verdediger Gilberto Martinez, maar scoorde alsnog in de rebound. Daarna ging Costa Rica meer risico's nemen. Dat had vier minuten voor het einde de gelijkmaker tot gevolg, gemaakt door Winston Parks. De invaller had even later ook nog de winnende treffer op de voet, maar schoot in het zijnet.

Turkije blijft echter afhankelijk van het resultaat van het duel tussen Costa Rica en Brazilië. De Midden-Amerikanen hebben tegen de vice-wereldkampioen aan een punt voldoende voor deelname aan de tweede ronde. Brazilië is al zeker van een plaats in de achtste finales.

Turkije gaf de wedstrijd na de openingstreffer van Emre alsnog uit handen. "We speelden voor de winst, maar na de gelijkmaker werden sommige spelers van ons moe. Dat is jammer", aldus bondscoach Gunes. "Dit is echt een grote teleurstelling. We zijn voor het eerst in 48 jaar weer op het WK en willen graag ver komen. Nu moeten we winnen van China en afwachten wat Costa Rica tegen Brazilië doet."

Costa Rica - Turkije 1-1 (0-0). 56. Emre Belozoglu 0-1, 86. Parks 1-1. Scheidsrechter: Codjia (Ben). Toeschouwers: 42.299. Gele kaart: Martinez, Castro (Costa Rica), Emre Asik, Kerimoglu, Emre Belozoglu (Turkije).

Costa Rica: Lonnis; Wallace (77. Bryce), Marin en Wright; Martinez, Castro, Lopez (77. Parks), Solis en Centeno (66. Medford); Wanchope en Gomez.

Turkije: Recber; Akyel, Ozat, Emre Asik en Penbe; Davala, Kerimoglu (88. Erdem), Bastürk (79. Kahveci) en Emre Belozoglu; Sas en Sukur (75. Mansiz).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.