De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Mexico rekent af
met zwak Ecuador

   
 

MIYAGI - "Een gebrek aan karakter." Dat verweet bondscoach Hernan Dario Gomez van Ecuador zijn spelers na de nederlaag tegen Mexico (2-1). "Na een goed begin zijn we te ver teruggevallen. We hebben veel te weinig laten zien na onze snelle voorsprong. Misschien heeft het ook met de onervarenheid te maken. Desondanks hebben onze jonge spelers te weinig inzet getoond. Dat is kwalijk te noemen", luidde de jammerklacht van de bondscoach.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
Alfonso Obregon (r) probeert de Mexicaanse uitblinker Gerardo Torrado listig de bal af te pakken. De 2-1 in Miyagi betekent dat Ecuador zo goed als uitgeschakeld is op het WK. (Foto: AP)
Gomez beschouwt zijn land na twee nederlagen als uitgeschakeld. "Het moet wel heel raar lopen willen we het nog redden. Dat we de tweede ronde niet halen, is een gegeven waarmee ik kan leven. Met de manier waarop we hebben gespeeld, kan ik dat niet. Hopelijk kunnen we in ons laatste duel met Kroatië nog laten zien waartoe we werkelijk in staat zijn."

De 2-1 in Miyagi betekende voor Mexico de tweede opeenvolgende zege op het WK. Zekerheid voor een plaats in de achtste finales, voor de derde opeenvolgende keer, bood het succes nog niet. Vervelend voor de Mexicanen was de opmars van Kroatië ten koste van Italië. Mexico heeft, ervan uitgaande dat de opgeleefde Kroaten ook winnen van Ecuador, tegen de Italianen nu nog tenminste een punt nodig.

Mexico won eerder van Kroatië, maar maakte in het tweede optreden geen al te zekere indruk. Het land kwam al na vijf minuten op achterstand en ontsnapte in de slotfase tot drie keer toe aan de gelijkmaker. Het zal bondscoach Javier Aguirre hebben geïrriteerd. Hij wilde juist meer mentale hardheid in het elftal.

Toch heeft de naar Osasuna in Spanje vertrekkende trainer weinig reden tot klagen. Hij begon in 2001 aan de klus in Mexico, toen het land in de kwalificatie al nagenoeg was uitgeschakeld. Een onverwachte opleving, vier keer winst in de laatste vijf duels, verzekerde het land alsnog van de twaalfde plaatsing voor een eindronde.

Mexico, twee keer (1970/1986) kwartfinalist, was de favoriet. De laatste zes jaar ontmoetten de landen elkaar ook zes keer, waarbij Ecuador slechts één keer wist te winnen. Bovendien miste Ecuador nog eens zijn beste speler, de in de Mexicaanse competitie actieve Alex Aguinaga. Ondanks zijn blessure kwam de vedette nog wel in de slotfase, om te redden wat er te redden viel.

Vijf minuten was het duel oud, toen Agustin Delgado historie schreef. Hij scoorde Ecuadors eerste treffer ooit op een WK, na een voorzet van Ulises De la Cruz. Veel meer zat er voor de debutant niet in. Mexico kreeg een overwicht en kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Jared Borgetti was daarvoor, na bijna een half uur, verantwoordelijk. Kort na de hervatting zette Gerardo Torrado de Mexicanen op voorsprong.

Mexico - Ecuador 2-1 (1-1). 5. Delgado 0-1, 28. Borgetti 1-1, 57. Torrado 2-1. Scheidsrechter: Daami (Tun). Toeschouwers: 45.610. Gele kaart: Torrado (Mexico), Kaviedes, Cevallos, Guerron, Carlos Tenorio, Delgado (Ecuador).

Mexico: Perez; Vidrio, Marquez en Carmona; Morales, Torrada, Johan Rodriguez (87. Caballero), Luna en Arellano; Borgetti (77. Hernandez) en Blanco (89. Mercado).

Ecuador: Cevallos; De la Cruz, Hurtado, Porozo en Guerron; Edwin Tenorio (35. Marlos Ayovi), Obregon (58. Aguinaga), Chala en Mendez; Kaviedes (53. Carlos Tenorio) en Delgado.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.