De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Amsterdam worstelt
en komt boven

   
 

AMSTERDAM - Voor de poorten van de hel heeft Amsterdam gisteren in het Wagenerstadion met een 4-2 overwinning de derde en beslissende wedstrijd in de halve finales van de play-offs uit het vuur gesleept. Zaterdag werd in Den Haag het eerste treffen met Klein Zwitserland met 5-3 verloren.

Amsterdam riep het noodlot bijna over zichzelf af. Zaterdag liep de ploeg van de Australische coach Jim Irvine in het vlijmscherpe mes dat door zijn collega Franklin Dikmoet was getrokken. Door drie rake strafcorners van Taeke Taekema en doelpunten van Rochus Westbroek en Thijs de Greeff dropen de Amsterdammers teleurgesteld af in de wetenschap dat Remco Slotema, die de laatste weken defensief de ploeg op de rails hield, er daags daarop wegens een blessure niet bij zou zijn en Jaap-Derk Buma door zijn derde gele kaart van dit seizoen was. Vooral dat laatste deed Irvine inwendig vuur spuwen, omdat de Amsterdamse international langzamerhand moet weten dat de scheidsrechters zijn flamboyante gedrag meer dan beu zijn.

Ook zijn medespelers hadden niet veel begrip voor Buma. Sommigen omschreven de absentie van de rechterspits zelfs als "een zegen." Irvine liet gisteren zelfs al doorschemeren dat Buma woensdag, tijdens het derde en beslissende duel, op de bank mag beginnen. Een gevaarlijke uitspraak overigens, want zo dik zit hij niet in de spelers en Buma zou best van pas kunnen komen. Het zal de tegenvoeter niet ontgaan zijn dat juist Marten Eikelboom en Sander van der Weide Buma's afwezigheid ruimschoots compenseerden.

Na de rust toonden juist deze twee routiniers hun verantwoordelijkheid door voorop in de strijd. te gaan. Klein Zwitserland leek gebroken na de 4-2 en het is de vraag hoe Dikmoet zijn zaakjes voor overmorgen op orde kan krijgen. Zonder topschutter Sander Dreesmann (die donderdag bij de training een bal op zijn arm kreeg en daarbij naar pas zaterdagavond bleek zijn arm brak), schiet Klein Zwitserland aanvallend te kort en juist in dat segment schitterde Amsterdam.

En dat zou woensdag wel eens de doorslag kunnen geven, omdat Amsterdam dan wèl de beschikking heeft over Buma, die aanvallend naast Eikelboom en Timme Hoyng zijn coach Irvine dan toch wel eens wil laten zien dat hij het nog steeds kan. Als-ie tenminste die kans krijgt van de nog immer ontstemde Australiër.

Klein Zwitserland - Amsterdam 5-3 (1-2). De Vries 0-1, Westbroek 1-1, De Vries 2-1, Taekema 2-2, Taekema3-2, De Greeff 4-2, Taekema 5-2, De Vries 5-3.

Amsterdam - Klein Zwitserland 4-2 (1-2). De Vries 1-0, Taekema 1-1, Taekema 1-2, De Vries 2-2, Eikelboom 3-2, Timman 4-2.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.