De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Bang Wall Street hoopt
op 'seintje' van herstel

   
 

AMSTERDAM - Wall Street heeft het moeite om het hoofd boven water te houden. De populaire indices vestigen bijna dagelijks nieuwe dieptepunten voor het jaar. De Dow Jones Index is sinds half november vorig jaar niet zo laag geweest en de Nasdaq zag deze niveaus voor het laatst in oktober, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam.

Ondanks het feit dat beleggers weten dat vooral technologiebedrijven met tegenspoed kampen en juist dit de tijd is voor winstwaarschuwingen, komen waarschuwende woorden van bijvoorbeeld Intel altijd weer als een donderslag bij heldere hemel. Waren tal van technologie- en telecombedrijven twee jaar geleden nog zwaar overgewaardeerd, sommige van deze aandelen raken zo langzamerhand zwaar ondergewaardeerd. Het zullen de sterke zijn die overleven en met gereduceerde overhead kunnen zij profiteren van een verminderd aanbod. Wanneer de vraag aantrekt, verkeren zij in een uitstekende positie.

Het Enron-schandaal kan men maar niet vergeten. Zodra zich nieuwe schandalen voordoen, decimeren soms ogenschijnlijk ten onrechte de koersen van de desbetreffende aandelen, zoals die van Tyco International.

Ook deze week komen weer enkele belangrijke data uit. Deze zijn o.a. de producentenprijsindex (verwachting +0,1%), de detailhandelsverkopen (verwachting onveranderd), de capaciteitbenuttingsgraad (verwachting 75,7%) en de industriële productie (verwachting +0,4%). Mogelijk dat in de komende dagen het Nationale Bureau voor Economische Research (NBER) aan gaat geven of volgens haar de Amerikaanse economie begonnen is aan een herstel dan wel hoever zij daar vandaan zit. Het NBER houdt al sinds 1950 bij wanneer recessies zijn begonnen c.q. geëindigd. Een officieel seintje dat de recessie achter de rug is, kan de huidige psychologie van doemdenken wellicht een beetje doorbreken.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.