De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Ids Postma solo verder
   
 

AMSTERDAM - Ids Postma heeft gebroken met de commerciële schaatsploeg DSB. De Deersumer ging, na enkele maanden respijt, niet akkoord met de aanbieding die de formatie hem deed en trok zijn conclusies. "Ik had niet de indruk dat ze me er zo graag bij wilden houden. Nou, dan is het over en uit'', aldus de 28-jarige Postma.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (213x284, 8kb)
Ids Postma
Over zijn toekomst als schaatser verkeert de voormalige olympisch, wereld-, Europees en nationaal kampioen in het ongewisse. "Maar het staat voor mij vast dat ik komend seizoen niet in een pak van een van de bestaande sponsorploegen te bewonderen ben", wist Postma, die voorlopig gebruik- maakt van de (trainings)faciliteiten die hem door de KNSB worden geboden. "Ik hoop, er ga er eerlijk gezegd ook van uit, dat ik een nieuwe sponsor kan vinden. Er zijn immers nog meer schaatsers van naam en faam die voor komend seizoen nog geen ploeg hebben. Dan denk ik aan mensen als Gretha Smit en Bob de Jong. Misschien dat ik met hen een formatie kan beginnen. Ach, ik wacht de ontwikkelingen maar af. Hoe groot de kans is dat ik volgend jaar nog schaats kan ik niet zeggen. Je moet vandaag de dag niet te optimistisch zijn. Maar ook niet te pessimistisch."

DSB heeft Jeroen Otter en Sijtje van der Lende aangetrokken als nieuwe trainers. Otter neemt samen met Kosta Poltavets de mannenploeg onder zijn hoede. Van der Lende gaat de vrouwen trainen. Amersfoorter Otter, die een contract voor vier jaar heeft getekend, komt uit de shorttrack-wereld. Hij was onder meer coach van de Amerikaanse shorttrackers. Vorig jaar december stapte hij op als hoofd wedstrijdsport bij de KNSB. Daarna ging hij aan de slag bij het Belgische Olympisch Comité. Van der Lende bond zich voor twee jaar aan de formatie.

Jan Dijkema, Ard Schenk en Reinier Oostheim zijn gisteren in Kyoto tijdens het 49e congres van de Internationale Schaats Unie (ISU) herkozen. Dijkema blijft lid van het hoofdbestuur, Schenk blijft in de technische commissie langebaanschaatsen en Oost-heim behoudt zijn zetel in de technische commissie shorttrack. Alle herbenoemingen zijn voor vier jaar. Voorts werden enkele reglementswijzigingen doorgevoerd: zo is er voortaan een nieuw officieel wereldrecord voor de gecombineerde 500 meter. Bij de WK afstanden mag het organiserende land voortaan zelf bepalen of het toernooi in drie of vier dagen wordt gehouden. Het toernooi met tien afstanden mag daardoor van donderdag tot en met zondag duren.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.