De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Spanje verder door
schutterende Chilavert

   
 

CHONJU - De lang verwachte terugkeer van Paraguay's doelman José Luis Chilavert is een groot succes geworden. Althans voor Spanje. Niet in het minst door het geschutter van de geroutineerde sluitpost wonnen de Zuid-Europeanen voor de tweede opeenvolgende keer, 3-1. Het was voldoende om, als eerste, de achtste finales van het WK te bereiken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Fernando Morientes (l) en Fernando Hierro hebben behalve hun voornamen heel wat gemeen. (Foto: REUTERS)
Wat tegen Paraguay ook hielp was de breedte van de Spaanse selectie. Bij een achterstand had bondscoach Camacho nog spelers als Fernando Morientes en Ivan Helguera achter de hand. Met hun invalbeurt zorgde het tweetal na de hervatting voor de ommekeer. Morientes scoorde twee keer. "In de eerste helft hadden we het moeilijk. De nieuwe jongens hebben het goed gedaan. Het stelt mij voor een luxeprobleem", keek bondscoach José Antonio Camacho al vooruit naar de volgende wedstrijd.

Snel en fortuinlijk kwam Paraguay op voorsprong. Zonder er al te veel schuld aan te hebben kreeg Carles Puyol een eigen doelpunt achter zijn naam. De verdediger van Barcelona kreeg de bal hard tegen zich aan, nadat doelman Iker Cassilas een inzet van Francisco Arce had weggewerkt.

Verder gebeurde er weinig in het eerste deel. Spanje, dat eerder won van Slovenië, drong zonder al te veel overtuiging aan. Verder dan twee vergeefse pogingen uit moeilijke hoeken van Raul kwam het land niet. Paraguay, onder leiding van Cesare Maldini, was via Roque Santa Cruz en José Cardoza met spaarzame uitvallen minstens zo gevaarlijk.

Bij de Zuid-Amerikanen maakte Chilavert zijn rentree. De 36-jarige doelman, wegens een schorsing niet in het eerste duel met Zuid-Afrika (2-2), geldt als de absolute vedette van het land. De bij de Franse tweededivisieclub RC Straatsburg spelende held van het land maakte echter een onzekere indruk, met name bij hoge voorzetten.

Halverwege besloot de Spaanse coach José Antonio Camacho in te grijpen. Hij bracht twee spelers van Champions League-winnaar Real Madrid, Morientes en Helguera, hetgeen onmiddellijk tot resultaat leidde. Binnen tien minuten was het 1-1. Morientes torende bij een hoekschop boven iedereen uit en liet met een prachtige kopbal Chilavert kansloos.

De zoveelste onzekerheid van Paraguay's veel besproken doelman leidde tot Morientes' tweede doelpunt. Na ruim een uur liep de omstreden praatjesmaker onder een voorzet van Francisco De Pedro door. Morientes kon de bal vervolgens heel simpel letterlijk het doel in lopen, 2-1. Uit een strafschop maakte aanvoerder Hierro er nog 3-1 van.

"Na twee wedstrijden zijn we al zeker van de achtste finales. Dat geeft zekerheid en rust om ons op een goede manier voor te bereiden op de volgende opdracht. Voor het eerst in 52 jaar wonnen we ons eerste duel op een WK", zei Camacho, terugblikkend op de eerdere overwinning op Slovenië. "Nu gaan we als eerste naar de volgende ronde. Dan heeft de trainer weinig reden tot klagen."

Spanje - Paraguay 3-1 (0-1). 10. Puyol 0-1 (eigen doel), 53. Morientes 1-1, 69. Morientes 2-1, 87. Hierro 3-1 (strafschop). Scheidsrechter: Ghandour (Egy). Toeschouwers: 41.428. Gele kaart: Baraja (Spanje), Arche, Gavilan, Santa Cruz (Paraguay).

Spanje: Casillas; Puyol, Hierro, Nadal en Juanfran; Luis Enrique (46. Helguera), Baraja, Valeron (85. Xavi) en De Pedro; Raul en Tristan (46. Morientes).

Paraguay: Chilavert; Arce, Gamarra, Ayala en Caceres; Caniza (78. Struway), Paredes, Gavilan en Acuna; Santa Cruz en Cardozo (63. Campos).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.