De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Nederland valt
voor latin lover

   
 

door Marjolein van der Gaag APELDOORN - Nederlanders vallen als een blok voor Latijns-Amerikaanse mannen en vrouwen. Zonvakanties in het tropische Brazilië en Venezuela eindigen met grote regelmaat in heftige liefdesrelaties. De affaires worden vervolgens vaak in Nederland voortgezet. Zo halen veel smoorverliefde landgenoten hun warmbloedige veroveringen naar eigen land.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 29kb)
Marcel vond in de Braziliaanse Luciana zijn grote liefde. (Foto: ANP)
Volgens reisorganisatie Q-International, die sinds twee jaar met eigen chartervluchten op Fortaleza in Brazilië vliegt, is het aantal vakantieliefdes dat daar ontstaat enorm. "Wij vervoeren iedere week zeker zo'n twintig Brazilianen, die dan voor een paar maanden op bezoek gaan bij hun Nederlandse vriend of vriendin. Op jaarbasis zijn dat er dus meer dan duizend", vertelt medewerker Ad van der Molen.

Volgens Van der Molen zijn in Brazilië dan ook alle ingrediënten aanwezig voor een mooie romance.

"Het is er warm, de sfeer is ongedwongen, de cocktails smaken goed en de samba werkt opzwepend. Daar zijn Nederlanders, die even niet aan werk hoeven te denken, heel gevoelig voor."

Ook op het Venezolaanse Isla Margarita ontluiken heel wat liefdes tussen Nederlanders en eilandbewoners. "Maar omdat er minder gelegenheid is tot uitgaan en er minder wordt geflaneerd, zijn dat er in verhouding wel wat minder dan in Brazilië."

In het land van de samba leerde ook Marcel van Rootselaar (39) zijn grote liefde Luciana (27) kennen. "Ik kwam haar tegen op de boulevard en het was echt liefde op het eerste gezicht", vertelt de Amsterdammer. Na lange tijd contact te hebben gehouden via telefoon, e-mail en korte vakanties, trok Luciana in december samen met haar 9-jarige dochtertje Brenna bij Marcel in. Het verliefde stel zal elkaar in september het jawoord geven.

Overigens meldt Van der Molen dat lang niet alle romances in een sprookje eindigen. Regelmatig komt bij de touroperator het verzoek binnen een vliegticket om te boeken, zodat een Latijnse geliefde die van plan was voor langere tijd in Nederland te blijven, weer eerder terug kan naar eigen land.

"Zuid-Amerikanen zijn erg aan hun familie gehecht. Tijdens zo'n vakantie kan alles wel fantastisch zijn geweest, maar het gewone leven in Nederland is toch heel anders. Er moet worden gewerkt en dan zit zo'n geliefde vier hoog helemaal weg te kwijnen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.