De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Gerard Joling met
dood bedreigd

   
 

AMSTERDAM - Een werknemer van Rijkswaterstaat afdeling Directie in Maastricht blijkt de verzender te zijn van een e-mailbericht waarin Gerard Joling kort na het uitbrengen van zijn muzikale ode 'At your service' aan Pim Fortuyn met de dood werd bedreigd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 12kb)
Gerard Joling
De zanger ontving op 16 mei via een prikbord op zijn website een bericht met de tekst: 'Gerard Joling is volgens mij het eerstvolgende slachtoffer binnen de muzikale moordpartijen die zich nu gaat voltrekken. Dat beloof ik !!!'

Het kostte de politie met behulp van het management van de artiest weinig moeite om de afzender te achterhalen omdat de verdachte, Roel van I., het bericht vanaf zijn werk bleek te hebben verstuurd waarvan de naam vermeld werd op de mail.

Na een kort intern onderzoek bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag leidde het spoor naar de in Maastricht werkzame I. die direct door zijn superieuren op het matje werd geroepen en het versturen van het bericht al snel opbiechtte. Na een gesprek met de leiding van Rijkswaterstaat, die haar werknemer met een schriftelijke berisping heeft gestraft, heeft Roel van I. Gerard Joling zijn excuses aangeboden.

Tegenover deze krant verklaarde I. gistermiddag, nadat hij aanvankelijk ontkende nog bij Rijkswaterstaat te werken, dat het nooit zijn bedoeling is geweest dat het e-mailbericht bij de artiest zou terechtkomen en dat hij de tekst uitsluitend als grap naar goede vrienden heeft gestuurd. ,,Via via is het bij meneer Joling terechtgekomen. Ik heb het zelf in ieder geval niet naar hem gestuurd."

In zijn excuusbrief schrijft I.: ,,Kort nadat ik het bericht verstuurd had, ben ik geschrokken van mijn eigen woorden en heb ik nog geprobeerd het tegen te houden. In een poging grappig te zijn, heb ik me verloren in een ronduit dom, stompzinnig en misplaatst antwoord. Ik hoop van ganser harte dat ik u kan overtuigen van mijn vredelievende inborst.''

,,Ik ben bereid zijn excuses te accepteren, hoewel ik mij ben rot geschrokken,'' reageert Joling. ,,Ik heb ruim een week in de zenuwen gezeten."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.